22Se spune că o echipă potrivită poate face diferența dintre eșec și succes. Ei bine, echipa noastră, a claselor a III–a A - prof. Cristescu Dorina, a III-a B - prof. Ilie Gheorghe, a III-a C - prof. Ciochină Nadia, a III-a D - prof. Tudorache Florentina și a III-a E - prof. Olteanu Loredana, de la Școala Gimnazială ”Alexandru Davila” din Pitești, știe foarte bine care sunt pașii spre atingerea succesului activității didactice.

Astfel, un bun exemplu este și modul în care s-a realizat planificarea  activităților sub sloganul ”100 România”. Am avut idei inedite care,  împreună,  au creat un tot unitar ce au pus, la maxim, în valoare capacitățile elevilor noștri și au condus spre rezultatul scontat: familiarizarea acestora cu ideea de unire, unitate și importanța evenimentului istoric, Marea Unire de la 1918.
Am realizat o mulțime de activități atractive: jocuri de rol ce întruchipau pe fotograful Unirii, Samoilă Mârza, jocuri de descoperire de indicii, prin diverse locuri din clasă, indicii care au condus la descoperirea unor nume de personalități - cum ar fi regele Ferdinand I, realizarea unor fișe la Limba și literatura română pornind de la texte cu tema Unirii,  compunerea de probleme la matematică folosind informații de la marele eveniment, interpretarea unor cântece patriotice.
Călătoria a început luni, 26 noiembrie 2018 și s-a încheiat joi, 29 noiembrie, când am realizat 100 de ”farfurii și linguri Centenar”. Ne-am decorat tricolor clasele, am realizat fundițe tricolore și ne-am pus în piept simbolul Unirii. Munca noastră a alcătuit expoziția de la intrarea în școală și, stând și observând lucrările expuse, se poate spune că elevii au lucrat cu dăruire și o deosebită încântare.
Închei prin a spune ”A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes” (Henry Ford)

Responsabil comisie,
Prof. înv. primar Olteanu Loredana
(Postat decembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top