Aflată sub semnul sărbătorilor de iarnă, luna decembrie este momentul când sufletele fiecăruia dintre noi vibrează alături de sufletele celor care au nevoie de sprijinul nostru.
Fiecare copil este unic, valoros şi trebuie sprijinit să îşi găsească un loc între ceilalți membri ai societății. Facem lucrul acesta zilnic, alături de copiii sau elevii noștri. Și totuși, strigătul mut al multor copii răsună în inimile noastre, mai ales în preajma unor momente deosebite, așa cum este marea sărbătoare a Nașterii Pruncului Sfânt.
Animați de dorința de a vedea chipuri luminoase în jurul nostru, am inițiat în Școala Tudor Vladimirescu proiectul „Dăruind vei dobândi!”, un proiect ce se derulează în fiecare an, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, și care își propune  organizarea acțiunilor care implică donații, ce vor fi folosite pentru sprijinirea copiilor aflați în dificultate cu scopul satisfacerii unor nevoi specifice. Totodată, dorim să construim și să exersăm formarea unor competențe sociale și de relaționare interpersonală, în vederea dezvoltării unei atitudini civice în rândul elevilor școlii noastre.
Activitățile derulate au început în cadrul Festivalului Naţional al Şanselor Tale- România 2014, prin desfășurarea activității „O mână întinsă A.P.C.A.”, activitate de educație nonformală realizată cu sprijinul părinților elevilor școlii noastre, care au realizat obiecte hand made pe care le-am expus spre vânzare în cadrul Târgului de Crăciun organizat în perioada 5- 17. 12.2014.  
De asemenea, în cadrul acestui târg am expus și vândut diverse obiecte specifice sărbătorilor de iarna, obiecte realizate de copiii cu autism sau voluntarii înscriși în cadrul A.P.C.A Argeș. Astfel, în urma vânzărilor s-a colectat suma de 1380 lei.
Tot în cadrul Târgului de Crăciun, cu sprijinul părinților elevilor noștri, am organizat o expoziție de prăjituri cu vânzare. Acțiunea a avut un succes extraordinar, elevii școlii, fie că au fost vânzători, fie că au cumpărat prăjituri, ciocolată caldă  ori sucuri naturale, contribuind la colectarea sumei de 2028 lei. Toți banii colectați au fost donați „Asociației părinților copiilor cu autism Argeș”, în cadrul Serbării caritabile „ZÂMBETUL CRĂCIUNULUI”, organizată la Teatrul Al. Davila, joi, 18.12.2014, serbare la care au participat, în calitate de spectatori, și 52 de elevi de la școala noastră.
În cadrul acțiunilor S.N.A.C. derulate în luna decembrie, am participat la două activități organizate de I.S.J. Argeș. Astfel, miercuri, 17 decembrie 2014, 35 de elevi de la școala noastră au participat la Gala de Solidaritate cu Persoane cu Dizabilitati: "Un gest frumos pentru un suflet generos". Elevii au fost însoțiți și de către domnul director Georgescu Nicolae și au donat 50 de jucării noi.
Cea de-a doua activitate la care am participat a fost o acțiune de colectare de alimente neperisabile. Au fost colectate circa 90 de kg de alimente: zahăr, orez, făină, paste făinoase, ulei, biscuiți. Acestea au fost donate prin Crucea Roșie, vineri, 19 decembrie.
Acțiunile organizate în luna decembrie în școala noastră au fost fără precedent. La aceste activități au participat toți elevii și cadrele didactice din școală, precum și un număr important de părinți. Am demonstrat că uniți vom putea înfăptui lucruri mărețe și suntem mândri că avem în școala noastră astfel de copii minunați. 
Acestor activități li s-au adăugat și activitățile din cadrul proiectului educațional Toți diferiți, toți egali, activități derulate în parteneriat cu C. S. E. I. Sf. Filofteia Pitești și Grădinița Satu Nou Argeș, în cadrul cărora s-au făcut donații sub forma de pachete. O parte dintre elevii de la C.S. E. I. Sf. Filofteia Pitești au fost invitați la școala noastră pentru a participa la spectacolul de teatru prezentat de trupa Clovnii veseli.
În numele partenerilor noștri, dar și al Consiliului profesoral al Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu, mulțumim tuturor elevilor și părinților și le urăm ca anul 2015 să le aducă sănătate, prosperitate și bucurii pe măsura generozității lor!

Consilier educativ, Camelia Sima
Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” Pitești
(Postat decembrie 2014)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top