tudor vladimirescu tabara 1După un an plin de dezbateri și confruntări în argumente pro sau contra, elevele Școlii Gimnaziale ,,Tudor Vladimirescu" (Brădeanu Alexandra, Aldea Teodora, Gherman Eliza, Stancu Alexandra și Velcea Nicola), participante la concursul ,,DADAR", au ajuns în sfârșit să beneficieze de premiul binemeritat: Tabăra “Cangurașul” din Slănic Moldova!
Dis-de-dimineață fetele au plecat înspre o stațiune liniștită, dar tabăra Cangurașul a reușit să trezească Hotelul Venus la viață prin muzică și multă, multă voie bună. Cântece, glume și multe replici cum ar fi ,,De unde ești? '' sau ,,Ce îți place să faci?'' au umplut repede holurile.
Cu adevărat distracția a început de marți când participanții au fost introduși în lumea Cangurașului și s-au înscris la ateliere. Având o mulțime de alegeri, fetele au fost nevoite să se decidă între următoarele: atelierul de dans latino, unde urmau să învețe stilul bachata; atelierul teatru-sport, unde acestea au învățat că teatrul este despre oameni și cu oameni; atelierul de fizică, plin de experimente captivante; atelierul de conuri unde au descoperit câte lucruri minunate pot ieși din mâinile lor; atelierul de fotografie, unde au captat splendita arhitectura a stațiunii sau portretul colegilor lor; atelierul de șah, unde au aplicat teoria de joc în viața reală; atelierul de nanograme, unde au combinat arta și matematica; atelierul de autoapărare, unde au învățat să aibă un avantaj în fața unui potențial atacator; atelierul de dezbateri DADAR unde, deși fetele nu au câștigat premiul cel mare, s-au distrat descoperind o multitudine de perspective asupra unor teme interesante.
O zi în tabăra Cangurul a decurs cam așa: toți participanții se bucurau de un mic dejun consistent la ora 8:30, apoi, în funcție de programul stabilit și de numărul de excursii opționale, elevii plecau în expediții sau luau parte la atelierele de dimineață. Urma prânzul, unde primeau atât felul unu cât și felul doi, dar și un desert delicios. Atelierele de după-amiaza se puteau intersecta din nou cu excursiile opționale, iar după urma cina, și ea la fel de satisfăcătoare.
Printre pauzele acestui program erau strecurate și evenimente de seară cum ar fi Cinemateca, Discoteca sau concursul de Cultură generală și cel de Dans. De asemenea, penultima seară a fost Seara Focului de tabăra, moment în care toți copii au cântat și au împărțit păreri.
Ultima seară a venit cu tematica All Red, în care toată lumea a purtat roșu formând un ambient plin de viață! Spectacolul a conținut momente artistice pregătite de fiecare atelier pentru a le arată prietenilor cangurași ce au putut să învețe într-un timp atât de scurt!
Sfârșitul taberei a venit, desigur, cu multe lacrimi și îmbrățișări, dar și promisiunea că fetele se vor întoarce anul viitor reunindu-se cu prietenii noi!

Prof. înv. primar, Manolache Alina Irina
Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu’ Pitești
(Postat septembrie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top