18Din dorința de a face din matematică un obiect de studiu mai apropiat și plăcut elevilor, din necesitatea de a le dezvolta competențele profesionale, am încercat să înnoiesc  metodele de predare/învățare cât și instrumentele folosite la clasă. Învățarea matematicii prin utilizarea tehnologiilor informaționale și aplicarea noțiunilor studiate în probleme practice, a devenit de câțiva ani o preocupare permanentă. Abordarea învățării prin proiecte, îi motivează în plus pe elevi, le dezvoltă atât competențele științifice, lingvistice cât și cele de comunicare.
Aflat la ediția a II-a , proiectul „Christmas Math” a reuşit  să surprindă atât magia sărbătorilor de iarnă cât și prezența noțiunilor matematice studiate în viața de zi cu zi. Lucrările practice, scenetele, videoclipurile și prezentările PowerPoint  realizate de către grupele de elevi, sunt de la an la an mai reușite, venind în fiecare an cu o noutate.
Învăţarea matematicii într-o manieră modernă și creativă, stimulând imaginaţia elevilor, dezvoltând competenţele de comunicare-colaborare și  competenţele TIC, încurajând lucrul în echipă sunt cele mai importante realizări ale acestor proiecte... Lucrările făcute de elevi  pot deveni sursă de inspirație pentru noi realizări.

Prof. coordonator, Popa Camelia
Şcoala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” Piteşti
(Postat decembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top