19,,Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac.”
Ca în fiecare an, cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu, Pitești, au întâmpinat așa cum se cuvine, Toamna. Cu acest prilej, în săptămâna 17-21 octombrie s-au desfășurat  în școală mai multe activități care fac parte din Calendarul activităților educative școlare și extrașcolare, intitulate sugestiv: ,,Zilele toamnei”.
Fiecare clasă s-a ,,îmbrăcat” de sărbătoare și a primit-o pe Zâna Toamna așa cum se cuvine, amenajând un loc special: ,,Colțul toamnei”. Cadrele didactice s-au întrecut pe sine și au dat dovadă de acele calități deosebite cu care au fost înzestrați: creativitate, imaginație, talent și dăruire, creând astfel adevărate ,,colțuri de rai”, pe care a poposit toamna, anotimpul plin de roade și tablouri uluitoare.
De la cei mai noi membri ai școlii, ,,boboceii” claselor pregătitoare, până la elevii claselor a VIII-a, îndrumați de doamnele învățătoare și doamnele diriginte, au ,,rodit bucate alese”.
Expoziția organizată în școală, având ca temă toamna și bogățiile ei, au încântat privirile celor ce le-au admirat și i-a asigurat că arta este pe mâini bune.
Cum nu ducem lipsă de elevi talentați,  și la limba română a avut loc un concurs de creație literară. Elevii claselor a III-a și a IV-a, precum şi cei de la clasele gimnaziale, au dat frâu liber imaginației și au creat adevărate ,, minuni literare”. ,,Toamna mirifică”, ,,Doamna anotimpurilor”, ,,În brațele toamnei”, sunt doar câteva dintre titlurile alese de micii scriitori. Bineînțeles, ,,Zâna Toamna” s-a ales cu nume care mai de care sugestive și expresii alese cu grijă pentru a încânta cititorul: ,,doamna pictoriță”, ,,zâna belșugului și a bogăției”, ,,zâna cu o cununiță de frunze bătută cu nestemate în formă de fructe” etc. Creațiile lor relevă faptul că avem elevi cărora le place să citească, să scrie cu ușurință compuneri și poezii  pe diverse teme și să ofere cititorului ocazia de a se delecta cu expresii și compoziții deosebite. Toate acestea întăresc convingerea că școala este ,, leagănul literaturii”, iar dascălii le insuflă dragostea față de lectură și creație.
20Și cum Școala Tudor Vladimirescu este adepta alimentației sănătoase și sărbătorește în fiecare an Ziua mondială a alimentației,   tot în această săptămână s-a desfășurat și ,,Târgul prăjiturilor sănătoase”, organizat în scop caritabil pentru elevii din școală cu probleme grave de sănătate. Ca și anul trecut, datorită implicării conducerii școlii, cadrelor didactice, părinților și elevilor, succesul a fost unul răsunător. Delicatesele au fost atent pregătite de mămici și bunicuțe, iar elevii au mai primit o lecție în plus: cele mai gustoase dulciuri sunt cele pregătite acasă, cu dragoste.  
Colaborarea dintre părinți și școală a dat roade și de această dată, iar sprijinul oferit a alinat suferința unor copii nevinovați care au primit la această vârstă, o veste cruntă. Elevii au învățat să dăruiască și să ajute semenii mai puțin norocoși ca ei.
Fie ca e toamnă, iarnă sau orice alt anotimp, școala oferă activități plăcute oricând,iar această săptămână, care tocmai s-a încheiat,a primit un feed-back pozitiv atât din partea elevilor, cât și a părinților.
A fost o ,,săptămână dulce”, cum au spus cei mici.

Prof. înv. primar Pantazeanu Lavinia Elena
Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” Pitești
(Postat octombrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top