17Începând cu anul 2001, la inițiativa Consiliului Europei de la Strasbourg, ziua de 26 septembrie este sărbătorită ca Ziua Europeană a Limbilor Moderne. Această zi este menită să atragă atenția asupra importanței învățării limbilor străine la orice vârstă, pe tot parcursul vieții. Astfel, oamenilor li se deschid mai multe oportunități de studiu, muncă și dezvoltare personală. Învățarea limbilor străine contribuie la desființarea granițelor dintre popoare, la cunoașterea altor culturi și implicit la acceptarea diversității și identității culturale.
Acesta a fost și obiectivul activităților organizate împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu, și coordonate de profesorii de limbi moderne. Elevii au vizionat prezentări video și au participat la discuții privind importanța acestei zile. În urma discuțiilor purtate au realizat colaje încercând să răspundă celor mai importante întrebări: De ce să învățăm limbi străine? și Cum putem învăța limbi străine? De asemenea, elevii au învățat să salute în principalele limbi europene.                                                                                                          
La clasele mici elevii au învățat denumirea în engleză și germană a principalelor limbi europene. În spiritul interdisciplinarității ei au fost stimulați să-și activeze cunoștințele de geografie revizuind principalele țări din Europa și steagurile lor.
Atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice , ziua de 26 septembrie a fost o ocazie de a petrece momente frumoase împreună, într-o atmosferă plăcută care să stimuleze interesul și dorința elevilor de a cunoaște și alte limbi străine decât cele studiate în școală.

Prof. Dumitru Maria Magdalena
Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” Pitești
(Postat octombrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top