De secole oamenii s-au întâlnit cu Crăciunul sărbătorind, bucurându-se cu familia, dar mai ales, dăruind! Ne gândim la Crăciun nu ca la o zi, o perioadă, un sezon, ci ca la ca la un timp al bucuriei, o stare de spirit în care preţuim liniştea şi pacea, în care sufletul ni se deschide către ceilalţi şi revarsă din preaplinul său…
De Crăciun dragostea pe care o dăruieşti celorlalţi se întoarce către tine. Iar să experimentezi darul iubirii către semeni de la cea mai frageda vârsta-ce poate fi mai frumos?!
Când am aflat de Campania “CRĂCIUNUL ÎNTR-O CUTIE DE PANTOFI”, aceasta era deja la cea de-a doua ediţie. Atunci am povestit copiilor despre alţi copii ca şi ei la care Crăciunul nu înseamnă nici bucurie, nici lumină sau căldură, nici  Moş Crăciun. Copii sărmani, care abia dacă reuşesc să găsească drumul spre şcoală. Au fost impresionaţi! Le-am propus să se implice şi ei în campanie, sperând ca poate vreo 5-6  vor lua în serios ideea de a oferi semenilor lor o bucurie de Crăciun: luăm o cutie de pantofi şi punem în ea o jucărie nouă, ceva dulce, o carte sau un caiet, sau  o periuţă de dinţi, sau un fular, sau orice altceva ar aduce bucurie şi ar folosi unui copil de vârstă apropiată.
Surpriza a fost că toţi cei 28 de elevi ai acelei clase au venit cu cutiile frumos ambalate. Surpriza a fost şi a celor de la Asociaţia “Sprijin pentru viaţă”- minunaţii oameni care au iniţiat campania.
Aşa am ajuns la ediţia a IV-a! Copiii din şcoală au aflat şi au participat în număr din ce în ce mai mare! Să dăruieşti bucurie, să dobândeşti bucurie! Să dăruieşti un strop de fericire, să dobândeşti înzecit! 
Anul acesta, în momentul în care s-a dat startul campaniei, am fost pur şi simplu copleşiţi de reacţia elevilor noştri! Peste două sute de cutii şi-au făcut apariţia în aproape toate clasele. În  fiecare dimineaţă de la începutul lui decembrie micuţii intrau pe poarta şcolii aducând fericiţi în braţe o cutie frumos ambalată, purtând în ea, în special, multă,  multă IUBIRE. Iubire într-o cutie de pantofi!

Comisia profesorilor pentru învăţămâtul primar
Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Piteşti
(Postat decembrie 2014)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top