29Deloc întâmplător, premierea câștigătorilor Concursului Județean de Creație Literară și Plastică ”Mihai Eminescu” a avut loc la școala care poartă numele marelui poet român, școală care pe 15 ianuarie, de ziua poetului, a aniversat 52 de ani de existență.

Momentele festive dedicate Zilei Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Pitești s-au desfășurat în Amfiteatrul ”Mihai Eminescu” și au fost transmise live pe Facebook. În aplauzele oficialităților locale - inspector general adjunct  Mihaela Crișan, viceprimarii Piteștiului, Laurențiu Zidaru și Sorin Apostoliceanu și alte figuri importante ale peisajului didactic și administrativ al municipiului,  părinți, bunici, profesori, pe scenă au evoluat: Ivana Adnana și Avram Larisa, cls a VIII a E- prezentatoare, Ilinca Din și Andreea Mitran - membre ale ansamblului ”Zavaidoc”, elevii clasei a IV- a D, cu dansuri tradiționale românești și cântece populare, Ioana Ionescu, Ruxandra Mărtoiu și Laurențiu Ratea, clasa a VIII-a D, cu sceneta ”D ale carnavalului”, Predescu Mara - interpretare pian, Corul școlii, coordonator prof. Nedea Emanoil.
“Școala noastră a ajuns să fie una dintre cele mai căutate din județ datorită rezultatelor pe care le avem, deci datorită profesorilor și părinților cu care formăm o echipă, și autorităților, care ne sprijină pentru a le oferi elevilor o  bază materială conformă cu străduințele lor. Sunt onorat să fiu profesor aici și să duc mai departe, alături de colegii mei, numele acestei unități de învățământ care ființează în Pitești din 1966”, a spus, emoționat, directorul Marian Haiducu.
”Aveți atâtea motive de mândrie: apartenența la acest minunat edificiu de învățământ care vă motivează să fiți cei mai buni, profesori de renume, o conducere - prof Marian Haiducu și prof. Iris Tănăsescu, care reușește să managerieze excelent atât procesul educativ, cât și unitatea de învățământ în sine, cu toate nevoile ei și mai aveți, din tot sufletul, susținerea noastră, a ISJ Argeș”, a declarat inspector general adjunct Mihaela Crișan.
”Dintotdeauna această școală a avut o colaborare extraordinară cu Primăria Pitești, fapt ce s-a concretizat, rând pe rând, în investițiile derulate la Școala Mihai Eminescu. Acum, printr-un proiect cu fonduri europene, vom moderniza și extinde unitatea. Eu, ca fost elev al școlii, nu pot decât să mă simt onorat când văd trendul ascendent pe care îl are învățământul piteștean, prin Școala Mihai Eminescu”, a afirmat viceprimarul Laurențiu Zidaru.

(Postat ianuarie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top