42Unul dintre proiectele de succes ale Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești este programul național „Școală după școală”, care este în extindere an de an, aducând atât elevilor, cât și părinților, avantaje nenumărate.

Debutând în anul şcolar 2013 – 2014, cu o grupă formată din 16 elevi şi ajungând în prezent la 4 grupe, în care sunt înscrişi elevi din clasele 0 – IV, programul vine în sprijinul părinţilor şi al copiilor, având ca scop cultivarea unor valori şi atitudini, dezvoltarea personalităţii fiecărui elev şi a potenţialului său creativ în vederea  creşterii performanţelor şcolare.
Elevii au ocazia de a învăţa într-un mediu cald, plăcut, prietenos, potrivit vârstei lor, de a interacţiona cu alţi colegi, de a-şi lega prietenii noi şi de a-şi descoperi aptitudinile prin intermediul activităţilor recreative, ludice, unde învăţarea este îmbinată cu jocul şi voia bună.  Fiecare copil are parte de supraveghere permanentă şi îndrumare în efectuarea temeinică a temelor,  cu oportunitatea de a-și consolida cunoştinţele pe care şi le-a însuşit în cadrul orelor de curs, cât și cea a  pregătirii suplimentare pentru concursuri şi olimpiade şcolare. După consultarea părinților, dar și a preferințelor copiilor, s-au ales ca activități opționale, în cadrul programului,  şahul şi limba engleză.
Copiii au timp să se joace şi să-şi facă prieteni  într-un mediu în care violenţa verbală şi fizică nu sunt tolerate. Un accent deosebit se pune şi pe dezvoltarea abilităţilor emoţionale şi a competenţelor sociale, având în vedere că emoţiile stau la baza comportamentelor. Micuţii şcolari sunt ajutaţi să depășească orice problemă, de ordin emoțional sau relațional, fiind în permanenţă sub atenta supraveghere a cadrelor didactice, profesori cu experiență ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”.
Programul copiilor este ordonat şi echilibrat. Mesele sunt sănătoase, iar intervalele pentru  joacă şi învăţare sunt îmbinate armonios. Ei sunt stimulaţi să citească şi să împărtăşească experienţe literare, să aibă iniţiative şi să-şi exprime puncte de vedere.
Avantajele participării elevilor în cadrul programului ,,Şcoală după şcoală” sunt multiple: îşi organizează timpul mai bine, obţin rezultate mai bune la învăţătură, socializează cu ceilalţi colegi,  merg acasă cu temele efectuate.

Prof. înv. primar, Stănoiu Simona
Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Piteşti
(Postat octombrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top