18Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”  Pitești au început anul școlar „cu dreptul”! Au fost întâmpinați de cadrele didactice ale acestei școli de prestigiu cu surprize care să le deschidă apetitul pentru  studiu și performanță.

Prima surpriză a constat în faptul că Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești are, începând din acest an școlar, un laborator de informatică nou. Cele 31 de calculatoare noi au fost achiziționate din bugetul alocat instituției de învățământ și prin contribuția Asociației Părinților Elevilor Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești (APESMEP).
În această vacanță de vară, toată infrastructura de comunicații de date a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești s-a refăcut complet, fiind folosite echipamente moderne de la Cisco si Ubiquiti. Acestea oferă un management total asupra a ceea ce se întâmplă în rețea și o securitate sporită, putând monitoriza activ tot traficul de date și filtra aspecte nedorite de trafic, fiind astfel posibilă intervenția rapidă atunci când e o problemă. Astfel, toate cele 27 săli de curs, cancelaria, biblioteca, toate cabinetele și toate anexele sunt conectate la noua rețea de internet.
Ca o noutate absolută, în această școală, pe toate holurile sunt instalate echipamente Wi-Fi UniFi AP AC Ubiquiti, care acoperă în întregime perimetrul unității de învățământ, oferind servicii cu destinație exclusiv educațională.
Copiii beneficiază de clase moderne, dintre acestea 8 clase fiind amenajate în sistem amfiteatru, cu mobilier nou, de 3 terenuri de sport, de un teren de fotbal sintetic obținut de la FRF și de o sală de sport. De asemenea, se amenajează mai multe locuri de joacă pentru copii în incinta școlii.
În această toamnă, la fosta Școală 11, actuala „Mihai Eminescu”, s-a început anul școlar cu 6 clase pregătitoare și cu o clasă suplimentară de a V-a, ca o dovadă a faptului că părinții vor pentru copiii lor un mediu educațional deschis, prielnic,  modern, cu învățământ de calitate.

(Postat octombrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top