26În acest an şcolar pe care, pe bună dreptate, îl putem numi anul excelenţei pentru Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, datorită aniversării semicentenarului existenţei noastre ca instituţie de învăţământ reprezentativă pentru actul educaţional argeşean, nici nu ne gândeam că ar mai  lipsi ceva. Dar iată că, printr¬-o conjunctură favorabilă, stelele performanţei s-au aliniat din nou deasupra noastră, amintindu-ne că suntem parcă predestinaţi succesului obţinut la cel mai înalt nivel. De fapt această „predestinare” nu este decât rezultatul unei munci intense, plină de responsabilitate şi dăruire sufletească.
Poate nu întâmplător echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” Pitești a câștigat locul I la Etapa Națională a Olimpiadei Gimnaziilor, pe tărâm moldav, la Vaslui, în perioada 12-15 mai 2016, devenind campioană națională la fotbal băieți gimnaziu. Numele patronului nostru spiritual a fost din nou ridicat la rang de cinste exact pe aceste meleaguri, de data aceasta prin performanţa sportivă, care de acum înainte va rămâne mulţi ani pe buzele tuturor ca o poezie a victoriei şi a învingătorilor.
Amintirile din copilărie mi s-au transpus în prezent, iar noi avem din nou șansa de a ne bucura de un lucru extraordinar: reconfirmarea valorii unei școli de fotbal argeșene. Mai precis, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Piteşti confirmă astăzi la un capitol la care puțini se mai așteptau să confirme. Obișnuită  în ultima vreme cu excelență și performanță în domeniile științelor exacte și disciplinelor umaniste, în acest an reprezentativ pentru  existența sa, unitatea noastră de învățământ primește unul dintre cele mai frumoase cadouri din ultima perioadă: titlul de campioană la Olimpiada Gimnaziilor la Fotbal.
Într-o organizare de excepție a Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Federației Române de Fotbal, Comitetului Olimpic Sportiv Român, Primăriei Municipiului Vaslui, Direcției Județene de Fotbal Vaslui, echipa  Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești a învins în finală, cu 2-1, echipa Liceului Teoretic Decebal Constanța.
Echipa care a atins aceasta superbă performanță, după 22 de ani de la ultimul succes similar, a fost  coordonată de profesorul Neacșu Cristian și are următoarea componență:
Bucur Mihnea Emil (legitimat FC Pitești 2008, antrenori Cocoș Vali Stelică și Savu Marius).
Bulea Andreas Cristian, nelegitimat la vreun club sportiv.
Crivac Alexandru Mihail (legitimat ACSFC Dănuț Coman, antrenor Stan Mircea).
Niță Eduard Irinel (legitimat FC Pitești 2008, antrenori Cocoș Vali Stelică și Savu Marius).
Popescu Răzvan Valentin, nelegitimat la vreun club sportiv.
Radu Sebastian Adrian, nelegitimat la vreun club sportiv.
Sanda Eduard Ștefan (legitimat FC Pitești 2008, antrenori Cocoș Vali Stelică și Savu Marius).
Savu Marius David (legitimat ACSFC Dănuț Coman, antrenor Stan Mircea).
Stanca Alexandru Antonio, nelegitimat la vreun club sportiv.
Tudorache Andrei Cătălin, nelegitimat la vreun club sportiv.

Teren de fotbal de 15.000 de euro!
Școala Gimnazială, „Mihai Eminescu” Piteşti duce astfel mai departe imaginea și prestigiul Clubului Sportiv  Școlar ,,Aripi’’ Piteşti, care a format și lansat, în timp, nume mari ale fotbalului românesc.
Ziua finalei va rămâne de acum încolo o amintire de vis pentru copiii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”. Meciul care a desemnat  campioana a produs emoții și a fost demn de fotbalul mare…Dincolo de bucuria victoriei vine şi răsplata materială, care certifică recunoaşterea valorii acestor copii. În calitate de câștigătoare a turneului, prin echipa sa reprezentativă, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” va primi din partea Federației Române de Fotbal, prin programul național  „Împreună suntem fotbal”, un teren de fotbal în valoare de 15.000 de euro!
Un premiu special a primit elevul nostru  Bucur Mihnea, care va merge la Campionatul Mondial din Franța, unde va asista la meciul România –Elveția, pe stadionul Parc de Princes, din Paris.
Pentru această frumoasă performanță, conducerea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești, întreg corpul profesoral, Asociația Părinților Elevilor Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești (APESMEP) - care a suportat financiar deplasarea și cazarea echipei la faza anterioară competiției de la Călărași, VĂ MULȚUMEȘTE!

Director, prof. dr. Marian Haiducu
Prof. antrenor Cristian Neacşu
Postat mai 2016

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top