matei basarab after schoolProgramul „Școala după Școală” este un program complementar programului școlar obligatoriu, care oferă oportunități de învățare formală și non - formală, pentru consolidarea competențelor, învățare remedială și accelerare a învățării prin activități educative, recreative și de timp liber. Programul se adresează atât elevilor din învățământul primar, cât și elevilor din învățământul secundar.

Programul  After/Before school de la Școala Gimnazială ,,Matei Basarab” vine în ajutorul părinților care lucrează până târziu, dar și al copiilor, care servesc o masă calda și își efectuează temele.
Programul de desfășoară pe parcursul întregii zile, astfel:
# 8:00  -  12:00  - before school ( matematică și lb. română) pentru  elevii claselor VI-VII;
# 12:00 – 17:00 -  after school pentru elevii clasei pregătitoare, clasele I-V, VIII.
În cadrul acestui program elevii au structurate activitățile, astfel încât  timpul petrecut la școală să fie util, dar și recreativ. Aici copilul se poate recrea, își efectuează temele pentru a doua zi de școală și își exersează talentul de pictor, dansator sau sportiv.
Serviciile pe care acest program le oferă sunt următoarele:
- preluarea copiilor de către fiecare cadru didactic din sala de clasă;
- program de relaxare în aer liber sau în cadrul atelierelor (pictură, șah, dansuri);
- asigurarea mesei de prânz - tip catering ;
- efectuarea și verificarea temelor cu personal didactic calificat;
- activități opționale: dansuri, limba engleză, pian, șah, mânuțe dibace)
Personalul calificat format din cadre didactice utilizează metode adecvate fiecărui copil în parte, îndrumă activitatea de învățare cu profesionalism și responsabilitate.
Un cuvânt hotărâtor asupra alegerii programului after/before school îl are siguranța.  Activitățile în care se desfășoară acest program sunt spații școlare dotate cu mobilier nou, pătuțuri pentru copiii din clasele pregătitoare și clasele I, cu aparatura modernă și cu sistem de supraveghere. Servirea mesei se face într-un spațiu special, prevăzut cu chiuvetă și tot necesarul igienei copiilor.
Proiectul nostru are în vedere tocmai aceste lucruri: desfășurarea unor activități care să corespundă dorințelor părinților, să fie în beneficiul copiilor și al școlii, dar care, și asta este miza cea mai importantă, să fie pe placul beneficiarilor direcți, adică al copiilor.

Prof. înv. primar  Mădălina Ionescu
Prof. dr. Elena Odă
(Postat iunie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top