18Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, Pitești a fost gazda unui eveniment ce a privit Educația juridică la nivelul instituțiilor de învățământ preuniversitar. Activitatea a avut loc luni, 13 noiembrie 2017, în sala de festivități a școlii.

Elevii claselor a VI-a și a VIII-a  au participat  la o lecţie despre legislaţie, principii juridice şi drepturi civice oferită de doamna judecător Pârvu Camelia (Tribunalul Argeș). De asemenea, la întâlnire au participat cadre didactice: doamna directoare Elena Odă, domnișoara directoare Camelia Dobre, doamna Popa Jeni și domnișoara Sandu Cristina.
Această iniţiativă este subiectul unui protocol semnat în luna iulie 2017 între Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Public, Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind prima activitate din acest an școlar urmată de alte activități de acest gen pentru  ca educaţia juridică să înceapă încă de la vârsta de integrare a copilului în învăţământul obligatoriu.
Tema evenimentului a fost ”bullying-ul” în rândul elevilor și situații ce generează conflicte.
Lecţia de  educaţie  juridică a constat într-o  sesiune de comunicare a unor  informaţii despre drepturile omului, procesul legislativ şi organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar şi a procedurilor judiciare, precum și importanța respectării actelor normative, sancțiunea și semnificația normelor juridice și morale, răspunderea părinților pentru săvârșirea faptelor copiilor.
Elevii au putut adresa întrebări invitatului de astăzi, răspunsurile primite reuşind să faciliteze accesul acestora la cunoştinţe elementare de drept.
Scopul programului, este unul de educare a elevilor din învăţământul preuniversitar în spiritul respectului faţă de lege, al echităţii sociale şi al atitudinii civice.

Prof. Burcea Mădălina
Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, Pitești
(Postat decembrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top