14Ziua de 13 septembrie 2016 a anunțat un sfert de secol de existență a Școlii Gimnaziale „Matei Basarab”, Pitești.
Îmbrăcată în haine de sărbătoare, școala a fost gazda unui eveniment deosebit, încărcat cu emoție, bucurie, recunoștință și speranță.
În cadru festiv și emoționant, sub conducerea prof. dr. Elena Odă, directoarea școlii, s-a început programul sărbătorii aniversare, prin dezvelirea plăcii comemorative: „Un sfert de secol de existență”, cu inscripția tuturor directorilor care au condus această școală.
Organizarea acestei festivități a adunat reprezentați ai comunității locale: Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș, Consiliul Local, Prefectura Județului Argeș, Inspectoratul Școlar Argeș, ce au dorit să puncteze acest eveniment prin cuvinte apreciative.
Agenda zilei a continuat cu discursul Preasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului care a sfințit sălile de clasă și pe cei prezenți. Oaspeții au vizitat școala în ansamblul ei, sălile de clasă și noul corp de clădire ce îți așteaptă noii elevi.
Dascăli renumiți, ce au contribuit de-a lungul timpului la buna desfășurare și organizare a activității în cadrul școlii, au răspuns prezent la festivitate, iar sensibilitatea momentului a fost resimțit în cuvintele rostite de fiecare în parte.
Activitatea a continuat cu simpozionul intitulat „Matei Basarab – personalitate marcantă a culturii și spiritualității  europene”, la care au participat: prof. conf. univ. dr. Spiridon Cristocea, prof. dr. Cristofor Ilie și prof. dr. Sabin Stancu.
Cadrele didactice ale școlii au fost plăcut surprinse de foștii elevi ce, aducându-și cu drag aminte de anii petrecuți în această școală, au animat festivitatea apelând la amintiri ce le-au rămas în suflet.

Prof. Burcea Teodora Mădălina
Școala Gimnazială „Matei Basarab”, Pitești
(Postat septembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top