27Timpul: anii, lunile, săptămânile şi zilele trec. Astfel şi lucrurile din jurul nostru sunt într-o continua mişcare. Cu toate acestea, un lucru rămâne neschimbat, şi anume festivitatea “Zilele Şcolii Gimnaziale Matei Basarab”.
Aceasta este cel mai important eveniment al şcolii noastre, iar pentru noi, elevii, reprezintă un mod de a ne prezenta talentele şi a ne încânta colegii, cât şi un mod de a ne bucura şi a ne mândri cu elevii care ne-au reprezentat şcoala la concursuri şi au obţinut rezultate foarte bune.
În data de 13 iunie 2016, am sărbătorit 25 de ani de la înfiinţarea Şcolii Gimnaziale “Matei Basarab” Piteşti. Este zi de sărbătoare pentru toţi elevii şcolii, cadre didactice, părinţi şi bunici, cât şi prieteni apropiaţi. Şi pentru ca această zi să nu treacă, aşa, ca oricare alta, şcoala noastră a organizat o splendidă serbare.
Ca în fiecare an, serbările şcolii sunt deosebite, şi spun aceasta pentru că se depune mult efort, atât din partea cadrelor didactice, cât şi din partea elevilor, pentru a realiza un spectacol frumos, în care se împletesc armonios prezentările privind rezultatele deosebite, cu manifestările artistice ale elevilor şcolii.
Pentru rezultatele foarte bune obţinute în cadrul olimpiadelor şi concursurilor şcolare, precum şi alte concursuri din anul şcolar 2015-2016, elevii au fost premiaţi cu “Cheia succesului Şcolii Gimnaziale Matei Basarab – pentru merite deosebite”. De asemenea, au fost premiaţi copii din fiecare clasă cu “Trofeul Şcolii Gimnaziale Matei Basarab”, pentru rezultate foarte bune obţinute şi conduita în cadrul şcolii.
Suntem mândri pentru că în anul acesta şcolar s-au obţinut rezultate foarte bune, excepţionale! Astfel, avem olimpici la toate materiile de învăţământ şi la toate etapele de concurs organizate (etape locale, judeţene, naţionale).
28Manifestările artistice susţinute de elevii şcolii, având în vedere că există mulţi elevi talentaţi la noi în şcoală, sunt selectate foarte atent, existând anterior o preselecţie a actelor artistice ce urmează a fi derulate pe scenă.
Anul acesta am avut momente artistice diversificate, precum operă, muzică pop,  muzică populară, instrumente, dansuri, formaţii şi piese de teatru.
Totul a fost minunat, fiecare moment fiind aplaudat de toţi spectatorii. Totodată, nu au fost uitate cadrele noastre didactice, care ne învaţă şi ne îndrumă paşii în viaţă, pentru a deveni oameni de calitate ai societăţii. Astfel, am celebrat cei 40 de ani de activitate pe care i-a împlinit doamna învăţătoare Maria Petrache, căreia i s-a dedicat un moment artistic.
Le mulţumim tuturor celor care au făcut posibila realizarea acestui minunat spectacol, doamnelor şi domnilor profesori şi învăţători, cât şi doamnei director a Şcolii Gimnaziale “Matei Basarab”, Elena Oda, pentru efortul depus ]n cadrul spectacolului, cât și în activitatea din întregul an școlar 2015-2016.
 “Zilele Școlii Gimnaziale Matei Basarab” au devenit o tradiție, o importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră, sărbătoare ce trebuie continuată ș de generațiile care vor veni.

Andreea Petcu
Şcoala Gimnazială “Matei Basarab” Piteşti
(Postat iunie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top