13Misiunea Liceului Tehnologic “Astra” este de a forma tineri capabili de a se integra pe piaţa muncii, dar şi de a forma  oameni sănătoşi, bine informaţi cu deprinderi de educaţie pentru sănătate, educaţie ecologică, educaţie juridică etc. Pentru aceasta se desfăşoară activităţi, campanii de informare, proiecte extraşcolare, colaborări cu ISJ Argeș, IJJ Argeş, ONG-uri etc.

În urma efectuării unui sondaj de opinie în rândul elevilor de la învăţământul profesional şi liceal s-a constatat o lipsă de informare privind educaţia pentru sănătate, ceea ce ne-a determinat să colaborăm cu ONG ARAS Bucureşti.
În perioada 6 -7 noiembrie 2018, în unitatea şcolară s-a desfăşurat activitatea de Educaţie pentru sănătate în colaborare cu ONG ARAS Bucureşti, reprezentat de coord. Lucia Traşcă, consilier HIV tester, Lucian Hanu şi doctor, Ana Bucur. Elevii au fost informaţi despre reacţiile corpului uman, contracepţie, infecţiile cu transmitere sexuală etc.
Ei au fost receptivi şi foarte deschişi solicitând  multe informaţii legate de acest subiect, având nevoie să înţeleagă anumite principii, chiar aspecte concrete legate de interesele specifice vârstei lor. În universul adolescentin este nevoie de ghidare, de deprindere a unor pârghii de comunicare, pentru a-şi organiza şi înţelege lumea interioară. Este nevoie de interacţiune cu astfel de traineri şi psihologi pregătiţi să dea un sens multitudinii de informaţii şi nevoi pe care adolescenţii le au.
Feed-back-ul primit în cadrul acestei activităţi ne încurajează să derulăm activităţi de acest gen şi în perioada următoare.

Dir. adj. prof. Elena Ciobanu  
Prof. Camelia Fleancu
Consilier educativ prof. Manuela Pănescu
Liceul Tehnologic „Astra” Pitești
(Postat decembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top