33Şcoala Gimnazială Nr. 1 Miceşti încurajează colaborările interinstituţionale cu factori cheie implicaţi în educaţie, viziune în care ne străduim să valorificăm prieteniile vechi în proiecte noi, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor identificate în comunitatea noastră şi a stimula cultura instituţională. În acest context, 10 elevi ai şcolii noastre şi trei cadre didactice  responsabile de proiect (director Voicu Mihaela, prof. Sima Drăcea Elena Loredana, prof. înv. preşcolar Căciulă Luminiţa) au participat sâmbătă, 21 martie 2015, la sediul OMV Petrom din Piteşti, la lansarea proiectului „Comunităţi 3 D!Comunicare, Dezvoltare Personală, Nonviolenţă!” implementat de Asociaţia Imago Mundi şi OMV Petrom.
Colaborările anterioare în alte proiecte implementate cu succes ne-au adus împreună din nou prieteni vechi în calitate de parteneri educaţionali.
 Proiectul vizează reducerea fenomenului violenței școlare si va implica trei comunități - Mălureni, Merișani, Micești. Se vor desfășura cursuri de formare pentru elevi și profesori pe tema prevenirii violenței; curs de formare pe tema consilierii și orientării în carieră și activități pe aceste teme.
Proiectul va avea și o componentă de educație ecologică, prin desfășurarea unei campanii de conștientizare care va avea 300 de beneficiari din cele trei comunități. Părinți și membri ai comunității vor participa la diferite activități de promovare a proiectului și de implicare comunitară.
Urmărim prin acest proiect și creșterea colaborării dintre școală, familie și comunitate în fiecare din comunitățile implicate.

Prof. Sima Drăcea Loredana
(Postat martie 2015)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top