33Pe 6 decembrie, Casa de Cultură “Adriana Trandafir” din Bascov a marcat 5 ani de la înființare printr-o gală aniversară de excepție, în cadrul căreia și-au dat concursul, alături de componenții Ansamblului Folcloric “Doina Bascovului”, artiști consacrați, invitați veniți din toată țara.

Au evoluat pe scena Casei de cultură, în fața unui public entuziast, „Ceata Junilor” - Sibiu, basarabeanul Ion Paladi, Claudia Ghițulescu, Georgeta Chițoran, Geanina Gavrilă, Carmen Iordache Cernea, Nicu Mâță, Paul Ananie, Gabriel Dumitru, Ion Drăgan, Grupul Vocal Bărbătesc “Rapsozii Bascovului”, Grupul Vocal „Doruri Muscelene”.
„Am împlinit 5 ani de activitate cultural-artistică și trebuia să sărbătorim așa cum se cuvine, prin organizarea unei Gale, un spectacol-eveniment, care a durat aproximativ 4 ore si jumătate. A fost un eveniment cu foarte multe surprize atât pentru invitații noștri, cât și pentru public, dar și pentru noi, cei care lucrăm la Casa de Cultură. Au fost 5 ani în care s-a muncit din greu, însă rezultatele sunt pe măsură. Sunt mândră că Ansamblul Folcloric “Doina Bascovului”, într-o perioadă relativ scurtă, a ajuns extrem de cunoscut și de aplaudat pe scene din țară și din străinătate. Mulțumesc tuturor membrilor Ansamblului pentru efortul depus, angajaților Casei de Cultură, cursanților acestei instituții dar și Primăriei și Consiliului Local Bascov pentru sprijinul acordat în tot acest timp”, ne-a declarat amfitrioana evenimentului, Lorena Toma, managerul Casei de Cultură “Adriana Trandafir” din Bascov.

Călușarii, aplaudați la scenă deschisă
Școala Gimnazială ”Ion Pillat” Pitești a fost, în luna noiembrie, gazda ospitalieră pentru câteva zeci de elevi şi cadre didactice din Marea Britanie, Turcia, Italia şi Slovenia, veniţi în Argeş în cadrul unui schimb de experienţă derulat prin proiectul “Embracing Everyone”, finanţat din fondurile programului Erasmus+, Parteneriate Strategice în domeniul școlar.
Au ajuns la Pitești partenerii de proiect, reprezentanți ai UK- Kirkbymoorside CP School –York, Marea Britanie, Istituto Comprensivo Fossacesia – Italia, O.S.Pintarja Toleda – Slovenia și Mustafa Aykin Elementary School –Turcia.
Pentru a le arăta musafirilor ce e mai frumos din tradițiile României, gazdele au organizat o seară tradițională în colaborare cu Școala Populară de Artă, Casa de Cultură Bascov și Palatul Copiilor Costești, pentru a scoate din lada de zestre a României cântece, instrumente populare tradiţionale şi dansul călușarilor, parte a patrimoniului mondial UNESCO.
Călușarii bascoveni au fost senzația serii, fiind aplaudați la scenă deschisă de oaspeții de peste hotare, impresionați atât de frumusețea jocului, cât și de talentul și măiestria copiilor noștri.

(Postat decembrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top