01După incendiul de la Colectiv, legislaţia privind prevenirea incendiilor s-a modificat substanţial, noile prevederi impunând reguli mult mai drastice. Construită conform vechilor cerinţe impuse de legislaţie, Casa de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov avea nevoie de dotări noi, astfel încât să se adapteze la noua lege pentru a primi autorizaţie de la Pompieri. Astfel, pe parcursul anului trecut, s-a construit scară exterioară pentru a permite evacuarea în caz de incendiu, s-au montat trape de fum şi au fost realizate alte modificări, care au presupus investiţii considerabile din partea administraţiei locale.
La mijlocul lunii ianuarie, eforturile primarului Gheorghe Stancu, ale echipei sale de consilieri şi ale managerului instituţiei Lorena Toma au fost răsplătite, Casa de Cultură Bascov primind mult aşteptata autorizaţie de securitate la incendiu. În aceste condiţii, evenimentele culturale găzduite de instituţia ce poartă numele actriţei Adriana Trandafir s-au putut relua. Astfel, pe 24 ianuarie a fost marcată Mica Unire, printr-un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Doina Bascovului.
“Ne bucurăm nespus că de anul acesta putem relua manifestările cu care Casa de Cultură i-a obişnuit deja pe bascoveni. Avem multe în plan pentru anul acesta. Primul eveniment major va fi pe 24 februarie, când vom sărbători Dragobetele în cadrul unui spectacol care, promitem, va fi pe placul celor mai exigente gusturi!”, anunţă managerul Casei de Cultură Bascov, Lorena Toma.

(Postat ianuarie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top