48Casa de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov a fost, pe 20 octombrie,  gazda unui spectacol de muzică populară susţinut de tineri artişti ai muzicii populare din şase zone ale ţării.
Evenimentul, organizat de Casa de Cultură în colaborare cu Primăria Bascov şi Consiliul Local Bascov, a fost un real succes, bascovenii participând în număr foarte mare la spectacolul de folclor.
Alături de Orchestra Doina Bascovului, au evoluat nume sonore de interpreţi ai scenei folclorice româneşti: Steliana Sima, Gabriel Dumitru, Andreea Hăisan,  Grațian Bădescu, Paul Ananie, Ciprian Pop, Dorobanțu Emilia, Homorodean Ovidiu, Letiția Boroi Vișoiu, Oana Tomoiagă, Ana Măria Pătrășcioiu, Ancuța Georgeta Corlățan, Florin Teodor, Bogdan Cioranu, Elise Stan, Codruța Rodean, Narcisa Mădălina, Virginia Irimuș, Stână Stepănescu, Maria Beatrice etc.

“El merită un Nobel!”
49Invitat de onoare al acestei gale, ÎPS Calinic, episcop al Argeșului și Muscelului, a mărturisit că a rămas pur și simplu fascinat de artistul care a cântat la țambal: Cătălin Mihai Iancu, de doar de 16 ani, elev al Liceului de Arte “Dinu Lipatti” Pitești, fiul dirijorului de la Orchestra “Doina Bascovului”. “Ascultați-l pe acest tânăr cântând! Vedeți-l pe acest artist genial! Este din România, de la Argeș! Cătălin Mihai Iancu este mai mult decât un premiat Nobel! Este darul lui Dumnezeu! Felicitări și pentru domnul primar Gheorghe Stancu și doamna director a Casei de Cultură, Lorena Toma, care se ostenesc și pentru cultura artistică românească!”,  a scris ÎPS Calinic pe pagina web a Eparhiei Argeșului și Muscelului.

(Postat octombrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top