11Mama este cuvântul magic pe care îl rostim pentru prima dată! Este ca o adiere caldă de vară. Mama este fiinţa cea mai dragă de pe întreg pământul. Mama nu poate muta munţii din loc, precum fac super-eroii, însă ea este eroul fiecăruia din noi, este acea făptură care de fiecare dată ne-a dat  puterea de a avea încredere şi curaj în forţele proprii.
Mama este prezentă în fiecare pagină din cartea vieţii noastre, ea ne este alături indiferent de probleme şi ne pune pe noi, copii ei, înaintea oricui, ea ne îndrumă să facem lucruri bune şi ne ceartă când e nevoie, ea ne iubeşte necondiţionat şi nu ne judecă. Sufletul său este plin de bunătate şi înţelegere. Atunci când ne simţim nesiguri, când ne este frică şi nu avem lângă noi ajutor de nădejde, când ne este foame, când ne este frig, când simţim nevoia ca cineva să ne îngrijească rănile sufleteşti şi trupeşti, când avem nevoie de ocrotire şi de iubire, când suntem singuri… şi ne este  teamă, vrem ca lângă noi să se afle MAMA, să ne ocrotească şi să ne ofere  ceea ce nu mai ea poate în modul cel mai sincer şi cel mai curat: dragostea. Orice frunză  se află ocrotită în copacul ei, orice rază doreşte să ştie că soarele o are în grijă, cum orice copil îşi doreşte mama alături.
Exprimarea sentimentelor în cuvinte numeroase este mai greoaie pentru micii şcolari ai claselor I şi a II-a, spunând simplu: ”mama este totul pentru noi”, ei conştientizând valoarea incomensurabilă a mamei. Totuşi, pentru a-şi exprima sentimentele, micuţii au confecţionat cu mare grijă şi atenţie felicitări, coliere şi flori pentru mama. Am supravegheat şi îndrumat această activitate şi am observat cu câtă meticulozitate şi seriozitate au realizat lucrările pentru mamele lor.
Felicitările, împreună cu diplomele pentru “cea mai bună mamă” au fost înmânate chiar de elevi mamelor după prezentarea programului artistic realizat cu această ocazie.
Elevii Şcolii Primare Nr.1 Jugur, comuna Poienarii de Muscel, le doresc tuturor mamelor din lume multă sănătate, fericire, pace sufletească, linişte, viaţă lungă şi tot ce există mai bun pe lume!
La mulţi ani!

Prof. înv. primar Ivan Cristina
Şcoala Primară  Nr.1 Jugur, Poienarii de Muscel
(Postat martie 2015)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top