27În luna decembrie, la Școala Gimnazială Nr. 1 Poienarii de Muscel, sărbătoarea Nașterii lui Iisus Hristos a sosit cu o serie de evenimente extrașcolare, care au umplut inimile tuturor de credință, bunătate, iubire și speranță.
Cu toate că cerul plumburiu și înfuriat nu a dat voie soarelui să privească pământul acoperit de plapuma rece a iernii, elevii școlii noastre, împreună cu profesorii, au întreprins o acțiune caritabilă, concretizată sub denumirea “Să-l ajutăm pe Moş Crăciun!”, proiect educațional de voluntariat, coordonat de dna prof. Alina Vlad, care a avut drept scop antrenarea și dezvoltarea unor calități ale copiilor precum bunătate, compasiune, grija față de semeni, dar și stimularea interesului pentru persoanele defavorizate. Astfel, în incinta școlii, s-au adunat produse alimentare și vestimentare, care au fost dăruite cu mult drag copiilor de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilități.
Un alt proiect pe care magia sărbătorilor albe l-a inspirat, a fost “Crăciunul într-o carte cu poveşti”, desfășurat în parteneriat cu Grădinița cu Program Normal Poienarii de Muscel. În cadrul acestei acțiuni, preșcolarii au primit un pachet cu cărți de colorat și de povești, donate de elevii ciclurilor de învățământ primar și gimnazial.
Înainte cu două săptămâni de vacanța de iarnă, spiritului Crăciunului ne-a îndemnat pe toți, cu mic, cu mare,  să confecționăm ornamente pentru bradul de Crăciun. Așadar, în urma amenajării expoziției cu vânzare, “Poveste de Crăciun”, coordonată de dna prof. Adorela Nastacenco, s-au achiziționat materiale didactice pentru preșcolarii din comuna Poienari. Aceștia au fost încântați de ideea colegilor mai mari și au primit darurile cu entuziasm.
Alături de aceste acţiuni de voluntariat, cuprinse în Calendarul Activităților Strategiei Naționale pentru Acțiuni Comunitare, (coordonator prof. Roxana Nițiș), la nivelul unității de învățământ, copiii claselor mici au fost pe rând fulgi de nea, spiridușii Moșului, colindători sau personaje biblice, vestind Nașterea Mântuitorului, în frumoase programe artistice, ce s-au desfășurat sub privirea blândă a Moșului cel darnic și bun.
În seara zilei de 22 decembrie 2016, bradul de Crăciun din fața Primăriei, a scânteiat de glasurile suave ale corului elevilor din ciclul gimnazial, condus de dna prof. Lavinia Bugheanu. Deşi crivățul aprig se juca prin văzduh cu norii grei și plumburii,  elevii au încântat publicul, prin interpretarea unor colinde religioase, culte, care au pătruns sufletele oamenilor prin credință și bunătate.
Mulțumim și de data aceasta, părinților implicați în activitățile școlii, precum și Primăriei și Consiliului Local Poienarii de Muscel, care au adus din nou zâmbete în sufletele copiilor, prin cadourile oferite de Moș Crăciun.  

Consilier educativ,  prof.   Roxana Nițiș
Şcoala Gimnazială “Poienarii de Muscel”
(Postat decembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top