43Octombrie, cea de-a doua fiică a darnicei toamne, a oferit  școlii noastre prilejul de a sărbători diferite evenimente pline de bucurie, culoare și tradiție.
Astfel, în data de 5 octombrie 2016,  “Ziua Educației”, cadrele didactice, împreună cu elevii școlii noastre, au organizat mai multe activități extrașcolare, cu specificul zilei respective.  Elevii au participat la programe organizate sub diferite forme: jocuri, concursuri de creație, proiecte interdisciplinare, toate menite să impresioneze prin tematică, modalitate de desfășurare, originalitate, altfel decât orele de curs.
Toamnă, toamnă, darnică” - a fost titlul proiectului inițiat de către profesori împreună cu elevii claselor V-VIII. În cadrul acestei activități, copiii și-au etalat talentul artistic, zugrăvind prin culori, versuri, expresii și colaje, trena cenușie a toamnei, care învăluie întreaga natură.
Eu, tu și noi, copii ai educației” - a fost o altă activitate extrașcolară, desfășurată cu scopul de a sublinia rolul determinant al educației, asupra formării și devenirii omului, perfect integrat în societatea contemporană. În acest scop, s-au prezentat materiale power point, s-au desfășurat concursuri și jocuri de cunoaștere și intercunoaștere, menite să precizeze valențele formative ale educației și ale învățării pe tot parcursul vieții.
“Oktoberfest” s-a concretizat într-o activitate distractivă, cultural-artistică în data de 28 octombrie 2016, sub denumirea „Carnal Haloween”. Pe scena Căminului Cultural, copiii au prezentat costumele confecționate cu multă muncă și răbdare, au cântat, au dansat, au descris lucrări realizate în acord cu specificul sărbătorii, au sculptat dovleci înfricoșători,  transmițând astfel publicului, savoarea, dar și înfiorarea evenimentului menționat. Părinții elevilor au fost alături de cadrele didactice și de elevi și au organizat împreună cu aceștia, expoziții culinare și decorative, în acord cu tonurile  melancolice ale toamnei.
Programul s-a încheiat cu premierea participanților pentru “Cel mai frumos costum”, „Cel mai înspăimântător dovleac”,  „Cel mai bogat coș al toamnei” și „Cea mai reușită lucrare”.

Consilier educativ, Nițiș Roxana
Școala Gimnazială Nr. 1 Poienarii de Muscel  
(Postat octombrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top