Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea familiei creștine, este o chemare la curățenie sufletească, iertare, împăcare. Poate de aceea este atât de frumoasă iarna; ea este Templul Crăciunului, sărbătoarea care ne amintește de fiecare dată de-a lungul secolelor că Dumnezeu a pus în noi ceva divin și a întins pentru oameni scara spirituală între cer și pământ.
În preajma Crăciunului, fiecare  retrăiește copilăria, când pe albul zăpezii, pașii inocenți purtau obiceiurile strămoșești răscolind liniștea satului românesc. La români, toate sărbătorile de iarnă sunt adevărate comori spirituale.
Amintirile copilăriei legate de iernile cu nămeții cât casa, pădurile îmbrăcate în dantela de gheață, clopoțeii, zurgălăii și colindele, mirosul proaspăt de brad ne fac să fim mai iubitori și mai buni.
De Crăciun, ne gândim mai mult la toți cei care ne sunt și care ne-au fost dragi, la cei plecați din pelerinajul de pe pământ și pentru care odinioară am însemnat universul existenței lor.
Nu întâmplător căutăm biserica, locul de închinare, pace și liniște, locul unde ne așteaptă cuminți și tăcute mormintele celor dragi.
Departe de zarva lumii citadine, de agitația cumpărăturilor, pe fruntea munților își înalță rugile și flacăra divină a lumânărilor spre cer  mănăstirile românești, valori ale culturii și spiritualității noastre.
Decembrie deschide regalul obiceiurilor și tradițiilor românești cu prilejul sărbătorilor de iarnă.
În comuna noastră, la Căminul Cultural Stănești a avut loc în data de 8.12.2013 Festivalul ,,Florile dalbe”, festival la care au participat formaţii de colindători din școala noastră și din zonă: Domnești,  Albești, Vlădești, Godeni, Galeș.
Școala Gimnazială ,,Naum Râmniceanu” Corbi s-a prezentat cu patru formații: grupul ,,Steluțe argintii”, grupul ,,Cetina”, formația ,,Plugarii” și grupul ,,Urătorii veseli”.
Prof. Ligia Buceloiu-Popescu
Director Şcoala Gimnazială „Naum Râmniceanu” Corbi

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top