Natura este arta lui Dumnezeu cel veşnic, zicea Dante Aligheri. Şi de felul cum protejăm această artă, aşa o vom avea. În prezent, activitățile omului afectează sănătatea planetei mai mult decât în orice altă epoca din istorie. Suntem martori cum spaţiul verde este tot mai murdar, şi parcă pe nimeni nu  mai interesează curăţenia din parcuri, comune şi oraşe.
Acum mai mult ca niciodată avem marea responsabilitate de a ajuta natura să revină la ceea ce a fost odată. Mediul ambiant devine un organism cu plămânii tot mai afectaţi din cauza atitudinii noastre de a neglija cele mai elementare noţiuni ale bunului simţ poluând mediul înconjurător. Uneori prin simplu fapt că suntem indiferenţi.
Noi dorim  să spunem  că natura are nevoie de mine şi de tine. Nu contează cine eşti, astăzi ea, natura, te cheamă la o colaborare de pe urma căreia vom beneficia doar noi oamenii. Şi anume, să păstrăm natura curată!
Să trăim în armonie cu natura - e oare așa de greu de realizat?  Protejarea mediului înconjurător depinde doar de noi, totul depinde doar de noi!
Iar noi am început: cu forțele noastre și prin forțele noastre. Pe 28 septembrie 2013 cu ocazia participării la acțiunea ,,LET’S DO IT ROMÂNIA’’ am dovedit că ne pasă! Acțiunea  a constat în curățirea de deșeuri aruncate necorespunzător pe cursul mijlociu al râului Bădeanca în zona numită ,,Fierăstrău’’
Participăm cu un grup de 70 elevi din clasele I-VIII la activitățile cuprinse în programul ȘTAFETA ECO: plantăm copaci, strângem selectiv gunoaie, facem campanii de sensibilizare a comunității în menținerea unui mediu curat și sănătos, desenăm, ne jucăm,  dar....NE PASĂ!
Profesor, ȘTEFĂNESCU  PĂUNICA
Şcoala Stoeneşti
(Postat decembrie 2013)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top