34Din dorinţa de a fi în permanentă legătură cu cei aflaţi în dificultate, empatizând cu aceştia, elevii Şcolii Gimnaziale Stoeneşti, coordonaţi de prof. Popescu Roxana şi Florea Cristina, derulează diverse activităţi în cadrul Proiectului SNAC (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară), impresiile, gândurile şi sentimentele manifestându-le sub forma creaţiei literare şi plastice.
Prof. Popescu Roxana


   
                                    Dragă Mihai,
Iți scriu această scrisoare când natura dă semne de renaștere,insuflând bucuria Mărțișorului, fiind impresionată de cele remarcate la prima noastră întâlnire care m-a marcat până la lacrimi la CSCD Câmpulung când ți-am surprins surâsul chipului tău pe care îl port ca pe o icoană în suflet, primind fructele si legumele donate de colegii mei.
Aflând povestea ta și a copilăriei tale nefericite marcată și de boala de care suferi, m-am hotărât să-ți scriu această scrisoare prin care îmi exprim dorința de a te ajuta să depășești cu ușurință momentele când durerea te copleșește. Sper că astfel îți voi putea aduce o rază de speranță și bucurie care să-ți lumineze viața și să-ți încălzească sufletul de copil.
35Ca și tine, am simțit încă de la o vârstă fragedă nevoia de a mă bucura filtrând culorile lumii în care trăiesc și frumusețile naturii scăldate în razele sclipitoare ale soarelui. Hai împreună să descoperim acest tainic mister: să inventăm jocuri care să ne ghideze imaginația în lumea basmelor cu feți frumoși și zâne, în lumea poveștilor lui Creangă când fiecare îl are ca model pe Nică, unul mai năzdrăvan decât altul, plin de haz și veselie.
Ce-ar fi să călătorim în spațiul interplanetar, descoperind astfel fascinația universului?
Nu de puține ori avem călăuză prietenul nostru,calculatorul, prin intermediul căruia descoperim multe din tainele lumii ce ne introduce în universul  cunoașterii. Vreau să te bucuri și tu ca și mine de fiecare răsărit de soare,de fiecare ciripit de păsărele, de fiecare floare îmbobocită și să-ți amintești că și copilăria ta poate avea mirosul lor și culorile curcubeului.
Dragă Mihai, prea mult nu-ți pot oferi ca să-ți îndulcesc copilăria, doar o tabletă  cu ajutorul căreia să ne transmitem gânduri și năzuințe, câteva cărți de povești care să-ți conducă și ție pașii în lumea minunată a basmelor și îți promit că-mi voi face timp, măcar odată pe lună, să te vizitez, să împărtășim gânduri, să râdem și să ne bucurăm de copilărie. Vreau ca scrisoarea mea să te găsească  împăcat,să te bucure și să-ți dorești și tu ca, atunci când ne vom revedea să-mi adresezi aceleași cuvinte: ,,Hai mai bine despre copilărie să vorbim!’’        
Nădăjduind că mi-am găsit un prieten adevărat de care să-mi amintesc cu drag toată viața,aștept cu nerăbdare să ne strângem mâna semn al alinării suferinței tale.Te îmbrățișez cu drag,
                    
Bănică Viviana, cls. a VI-a   
                                                              15.03.2015. Stoeneşti, Argeş

Desene: Stuparu Cătălina, cls. a VIII-a

(Postat martie 2015)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top