Întregul an școlar 2013-2014 a fost încununat de lauri pentru elevii şcolii noastre, după participarea la diverse evenimente publice şi private în oraşele Pitești, București, Hoskovo-Bulgaria.   
Datorită activităţilor susţinute de elevii celor două secții externe ale Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, canto și dans popular, s-a semnat un contract cu O.M.V PETROM S.A, cu sprijinul doamnei inginer Georgeta Maria Tudor şi a domnilor ingineri Gabriel Selischi şi Cătălin Dăscăliţa pentru înființarea unui atelier de meșteșuguri populare.
Aceeaşi oameni cu suflet minunat au ajutat la îmbogăţirea fondului de carte a bibliotecii şcolii noastre, prin donarea unui număr impresionant de volume.
„Hai să dăm mână cu mână/ Cei cu inima română!” strigau glasuri de copii, întinzând o horă în care s-au prins elevi, părinţi, profesori împreună cu domnul primar. De ziua României, 1 Decembrie, la monumentul din localitate a fost depusă o coroana de flori…
Moș Niculae nu a venit cu vestitele bețișoare în cizmuliţe, ci cu surprize care au bucurat din plin sufletele copiilor. A adus elevilor noștri un schimb de experiență deosebit alături de elevi ai Liceului din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu cu sprijinul oamenilor inimoși din O.M.V PETROM S.A. Elevii noştri au cântat, au dansat, au colindat alături de profesor, George Nedelea; corepetitor Marian Voinicilă şi a domnului profesor coregraf, George Dobre, surprinzând în mod plăcut liceenii prezenţi care i-au aplaudat îndelung și s-au fotografiat alături de „micii artiști”.
Realizarea clipului publicitar la Favorit TV a dat prilejul elevilor de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” să fie pe aceeaşi scena cu Gheorghe Turda, Aneta Stan, Cristina Turcu-Preda, Eugenia Moise-Niculae şi alţi mari artişti reprezentativi din toate zonele ţării. Au fost apreciaţi pentru prestaţia şi costumele populare autentice pe care le-au purtat cu mare cinste.
Ajutorul lui Moș Crăciun, domnul director al DANBRED Slobozia, judeţul Argeş, inginer Ionel Chiriac, a oferit tuturor elevilor școlii noastre dulciuri, fiind răsplătit de aceştia cu un dar simbolic, tradiţional, trăistuţa de colind, realizată manual.
Ajutat de voluntarii generoși ai O.M.V PETROM S.A, Moș Crăciun a făcut fericiţi zece copii cuminți şi merituoși ai școlii noastre, oferind daruri la care cei mici nici nu visau.
Și pentru că sufletele noastre curate vibrează laolaltă cu clinchetul de clopoței, cu voci cristaline de colindători cu mâinile și obrajii înghețați, nici noi nu am stat deoparte. Am pregătit o serbare pe cinste pentru Moș Crăciun la care părinți, bunici, unchi, mătuși, cu sufletul plin de emoţie şi-au susținut favoriții. Cadre didactice inimoase ale școlii au pregătit momente tradiţionale, speciale, iar la sfârșitul programului toți elevii au fost răsplătiți cu pachete oferite de domnul primar, profesor Niculae Vidan, susţinut de sponsori locali şi funcţionari ai Primăriei Ştefan cel Mare.
Mică la stat, dar cu un suflet mare, alături de oameni asemenea, doamna director, profesor Florența Sgîea, încearcă să promoveze elevii cu real potenţial, să dezvolte aptitudinile lor, păstrând tradițiile populare.
La ceas nou, socotim și noi și, suntem mândri de ceea ce am realizat alături de elevi, părinți, cadre didactice, comunitatea locală.
Putem spune că anul acesta au fost roade bogate la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”!

Prof. ROXANA PUICĂ
(Postat decembrie 2014)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top