03Luceafăr al poeziei românești, lumină a teilor, a plopilor lăsați în urmă pe străzi pustii de Iași posomorât de-atâta lipsă de Emin....
Geniu pustiu și dispărut de-atâta vreme dintre noi, azi, celebrăm din nou cea de-a 168 a-ți aniversare, slăvim preasfântul ceas în care prea triștii-ți ochi lumina au zărit. Ești celebrat în fiecare colț de țară și ești prezent și în activitățile elevilor Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”, localitatea Ștefan cel Mare.

Cu mic, cu mare ne-am  adunat cu toții, plini de emoții și de neliniște la gândul că, în aceste momente, marele poet Mihai Eminescu trăiește prin glasurile noastre sprintene. Am zâmbit în colțul gurii, căci ne-am costumat divers, ne-am bucurat să observăm atâta dăruire în munca propriilor colegi ce au construit planșe, au recitat și au cântat versuri celebre eminesciene.
Activitatea a fost realizată de către elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII –a cu mare drag și bucurie. Într-o sincronizare aproape perfectă, elevii clasei a VI-a au reconstituit cadrul întâlnirilor amicale dintre Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale și Ion Creangă, punând în scenă discuții pertinente cu privire la opere de o valoare deosebită ale celor trei scriitori români. Acestora li s-au alăturat și elevii clasei a V-a, care au mutat cadrul activității spre lecturarea unor minunate scrisori din corespondența realizată între Mihai Eminescu și Veronica Micle.
Elevii clasei a VI-a au antrenat atmosfera cu recitarea unor poezii eminesciene. Firi artistice, aceștia au finalizat activitatea printr-un deosebit vals – coregrafia a aparținut în totalitate elevilor - realizată pe o celebră piesă muzicală, pe versuri eminesciene.

Prof. Ghiold Elena
Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”

(Postat ianuarie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top