30În perioada 16-20 octombrie, în cadrul Școlii Gimnaziale Ștefan ce Mare a fost organizată săptămâna ”Școala Altfel”, desfășurându-se o serie de activități menite să consolideze parteneriatul elev-cadru didactic- părinte. La grădinița care funcționează în cadrul școlii, în intervalul menționat, preșcolarii, alături de educatoare, au participat la diverse activități care au constat în vizite la instituții publice, petrecere cu personaje din desene animate, picnic în aer liber, vizionarea unei piese de teatru și organizarea unui târg de toamnă.

Toți cei 33 de preșcolari din grădiniță au luat parte la aceste activități.
Săptămâna ”Școala Altfel” s-a derulat la grupa mică sub coordonarea educatoarei Ioana Puică, la grupa mijlocie sub îndrumarea educatoarei Adriana Alexe, iar la grupa mare sub atenta supraveghere a educatoarei Caterina Tănase.
”Luni, 16 octombrie, am vizitat instituțiile publice din comună: primăria, postul de poliție, dispensarul, biblioteca. Marți, 17 octombrie, am fost în vizită la Pitești, la Teatrul”Așchiuță” și la Grădina Zoologică. Miercuri, 18 octombrie, Mickey Mouse și  Minnie ne-au vizitat în grădinița noastră, oferindu-le copiilor o petrecere. 31Astăzi (n.r. –joi, 19 octombrie) organizăm acest minunat târg de toamnă, cu produse tradiționale preparate de părinții copiilor, cărora le mulțumim pentru ajutor, și de doamnele educatoare. Vizitarea standurilor cu produse va fi precedată de un program artistic cu cântece și poezii de toamnă, interpretate de micuții noștri preșcolari. La târg sunt expuse produse precum: cozonac, pâine în țest, colac tradițional, zacuscă, murături, cartofi copți, legume și fructe de sezon, dulcețuri, prăjituri de casă, siropuri, must. Într-un cuvânt, tot ce este mai bun din ceea ce ne oferă toamna. Este prima ediție a târgului și prin organizarea acestuia dorim să arătăm că punem un accent deosebit pe parteneriatul unității școlare cu familia, în vederea îmbunătățirii calității actului didactic. Implicarea părinților preșcolarilor din grădiniță, prin realizarea activității de astăzi, constituie un exemplu pentru consolidarea acestui parteneriat. O parte din activitatea de astăzi va fi prezentată și în cadrul Cercului Pedagogic din luna noiembrie cu tema ”Parteneriatul cu familia”, care se va desfășura în unitatea noastră”, ne-a declarat educatoarea Adriana Alexe. Produsele pregătite cu migală de preșcolarii de la Grădinița Ștefan cel Mare și părinții acestora au fost degustate și apreciate și de primarul Niculae Vidan și de directorul școlii, Cătălin Alexe, prezenți la târgul de toamnă. Oficialitățile locale au promis că vor fi în continuare alături de unitatea de învățământ, prin sprijinirea activităților de acest fel și prin realizarea investițiilor necesare dezvoltării infrastructurii educaționale.

(Postat octombrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top