În cadrul Liceului „Dacia” s-a desfăşurat festivitatea dedicată  celebrării Zilei Naţionale a României, cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, la 1 Decembrie 1918.
Rememorarea momentelor în care predecesorii noştri şi-au luat, din nou, iarăşi, soarta în mâini, devansând, astfel, concertul politic European, a produs, din nou, o sinceră emoţie de patriotism în rândul cadrelor didactice şi al elevilor liceului nostru.
Aşa cum ne-au obişnuit şi în anii anteriori, dascălii noştri din aria socio-umană au acordat o atenţie deosebită Zilei Naţionale a românilor, cinstind cum se cuvine glorioasa faptă din 1918 şi reuşind să reînvie în sufletul elevilor (şi nu numai al lor) sentimentul mândriei de a fi român. Astfel, coordonatorii acţiunii – domnul profesor Viorel Barbu şi doamna profesor Cristina Mihaela Dumitrache au derulat, împreună cu elevii participanţi, momentele dedicate emoţionantei festivităţi. Activităţile s-au desfăşurat sub directa oblăduire a doamnelor directori Cristina Elena Mihai, respectiv, Daniela Tănase.
Au fost reconstituite, în miniatură, principalele etape ale înfăptuirii României Mari. Un minispectacol, în care speech-urile coordonatorilor, muzica patriotică şi imaginile derulate cu ajutorul videoproiectorului au conlucrat la efuziunea, din nou, în rândul tinerei generaţii, a sentimentelor de patriotism şi de maximă adeziune la valorile noastre naţionale.
Aşadar, un moment cu adevărat unic, în care tumultul vieţii cotidiene lasă loc trăirii şi simţirii naţionale, deoarece, îndrăznesc să spun, patriotismul ne este scris genetic, şi nimeni şi nimic nu ni-l poate anula!
Profesor de istorie, GABRIEL TUDOSE
(Postat decembrie 2013)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top