În decembrie 2014, la gala Incubatorului de Condeie, în cadrul proiectului “Ad Littera”, profesoara Simona Liutiev de la Liceul Tehnologic ”Dacia” Pitești, a fost premiată pentru debut la secțiunea proză. Juriul celei de-a cincea ediții a ales dintre cele 85 de creații trimise din toată țara de mânuitori de condeie care nu au debutat până în prezent, în cadrul celei mai mari competiții naționale de creație din mediul on-line.
Proza ”Fără de care nu se poate” este o creație de începuturi a autoarei, scrisă în 2007, cu izvoare autobiografice, de inspiraţie rurală, savuros hazlie, încărcată de emoție. Decernarea premiilor a avut loc în cadrul galei anuale desfășurată la Librăria Humanitas Kretzulescu, București, având ca amfitrion pe inițiatorul proiectului, în totalitate privat, Ciprian Burcovschi.
Chiar dacă între timp stilul Simonei Liutiev a căpătat o turnură mai sobră, desemnarea în topul acestei competiții a măgulit-o și i-a confirmat veleitățile scriitoricești: ”Distincția m-a motivat să insist să devin un nume în universul cultural contemporan, să fac și din mine o prioritate. Această recunoaștere a talentului meu vine după mulți ani de muncă încondeiată, ca om de presă, profesor de Limba română și coordonator de cerc literar. Succesul personal mă bucură tot atât de mult ca și cel înregistrat de către elevii mei și îmi sporește determinarea. Cred că timpul creativității nu va trece indiferent de vremuri.
Pentru cei ce vor să citească proza câștigătoarei piteștene și toate creațiile premiate o pot face on-line în antologia nr 17,  IDC 2014, pe http://idc.adlittera.com/antologie-idc-2014/, iar pentru cei interesaţi să participe la edițiile viitoare, e bine să știe că proiectul cuprinde si un atelier de creație, care anul acesta a fost patronat de Dan Mihuţ.

(Postat decembrie 2014)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top