dacia 1Liceul Tehnologic ”Dacia” Pitești, unul dintre cele mai prestigioase licee cu profil tehnic din județul Argeș, pregătește elevi în special pentru industria locală de automobile, în calificările profesionale: Tehnician proiectant CAD, Tehnician mecatronist, Tehnician transporturi, Tehnician electrician electronist auto, Tehnician în instalații electrice și Tehnician electromecanic. În ultimii ani am obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare, spre exemplu la fazele naționale ale Olimpiadei Tehnice: două premii I, doua premii speciale, cinci mențiuni. Mulți dintre absolvenții noștri sunt studenți, cu preponderență la facultățile de profil, iar unii sunt deja ingineri și angajați pe piața muncii.

În acest an, Liceul Tehnologic ”Dacia” din Pitești este unul dintre cele patru licee din județul Argeș, selectate pe bază de concurs pentru a participa la competiția de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, sezonul 2018-2019, organizată de Asociația Nație Prin Educație, care este o forță activă în domeniul educației STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematica).
BRD FIRST Tech Challenge își propune să încurajeze elevii de liceu să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.
De asemenea, elevii vor avea acces şi la webinarii și tutoriale online de proiectare, design și programare, alături de sesiuni de training live desfăşurate la BRD FIRST Tech Challenge Hub, cu sprijinul Universității Politehnice București.
Dincolo de întrecerea între roboții construiți de echipele participante, elevii vor trebui să își promoveze echipa și să câștige notorietate în comunitățile lor. Robotul declarat câștigător al BRD FIRST Tech Challenge Romania va participa la Campionatul Mondial de Robotică organizat în SUA.
BRD FIRST Tech Challenge România a ajuns la cea de-a treia ediție, stabilind noi recorduri în ceea ce privește numărul de participanți.
În ediția 2018-2019, BRD FIRST Tech Challenge România, organizată de către Asociația Nație Prin Educație, reunește 145 de echipe de robotică și peste 2.000 elevi de liceu din toată țara, numărul participanților triplându-se față de prima ediție a programului.
În acest an, tema competiției internaționale FIRST Tech Challenge este FTC ROVER RUCKUS, participanții având misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete. Ediția din acest an a BRD FIRST Tech Challenge România va culmina în martie 2019 cu Campionatul Național de Robotică din București și Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, S.U.A, unde România va fi reprezentată de echipele câștigătoare ale BRD FIRST Tech Challenge România.
În absența unor laboratoare de robotică, elevii și profesorii - mentori lucrează în spații improvizate în cabinete de fizică, informatică sau foste spații de depozitare din cadrul liceelor a căror dotare cu imprimante 3D, terenuri de antrenament pentru roboți, truse de scule și alte material necesare a fost posibilă prin înscrierea în BRD FIRST Tech Challenge România și prin acțiuni de fundraising ale echipelor.
Scopul de bază al proiectului este de a crea o legătură puternică între liceele și universitățile cu profil STEM și mediul de afaceri din România. Fiind un proiect de anvergură națională și internațională, este o oportunitate pentru toți factorii implicați, atât din punct de vedere al formării profesionale a elevilor și profesorilor, cât și al promovării agenților economici și al achiziționării de către aceștia de tineri bine pregătiți tehnic.
Echipa de robotică a Liceului Tehnologic „Dacia” Piteşti, RoboDac Pitești este formată din cadre didactice (prof. Gabriela Popa, prof. Iuliana Ioniță, prof. Cristina Moisescu, prof. Georgeta Tomescu – Ion, prof. Dragoș Țaicu) și 15 elevi, reprezentanți ai tuturor nivelurilor de învățământ din cadrul unității şcolare.

Prof. Gabriela Popa
Prof. Georgeta Tomescu - Ion,
Liceul Tehnologic ,,Dacia” Pitești
(Postat ianuarie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top