23În perioada 13-17 martie 2017, un grup format din șase elevi ai Liceului Tehnologic ”Dacia” Pitești (Alexandru Alin, Bărăgău Robert, Cană Andrei, Ilie Adrian, Moraru Gabriel și Ștefan Adelin), însoțiți de trei cadre didactice (Mihai Cristina, directorul unității școlare, Stanciu Valentina, coordonatorul proiectului, și Măcăneață Anca, psiholog școlar) au participat la activitățile de predare - învățare - formare organizate de Liceul nr. 11 din Tesalonic, Grecia, în cadrul proiectului Erasmus Plus ”Identitate, Interculturalitate și Interreligiozitate”, cu numărul de referință: 2015-1-RO01-KA201-015079.
Obiectivele principale ale respectivei mobilităţi au fost: creșterea nivelului de toleranță față de cei de alte religii, îmbogățirea cunoștințelor legate de marile religii europene, dezvoltarea stimei de sine si a sentimentului de siguranță atunci când vine vorba despre manifestarea propriei religiozități, precum și stabilirea unor modele de moralitate pentru elevi. Pornind de la acestea, au fost desfășurate jocuri de rol pe tema tradițiilor de sărbători, pentru dezvoltarea atitudinii de apreciere față de propriile tradiții și de tradițiile altora. S-a organizat o masă rotundă a elevilor participanți la mobilitate, în cadrul căreia  au fost discutate studiile de caz realizate de ei pentru evidențierea comportamentelor nereligioase, generate de presiunea grupului. În vederea îmbogățirii cunoștințelor specifice ale elevilor, precum și pentru realizarea intercunoașterii, au fost proiectate filme despre tradițiile legate de Nuntă și/sau Botez, corespunzătoare religiilor: ortodoxă, catolică, iudaică, islamică și protestantă. De asemenea, elevii și-au susținut prezentările Prezi despre personalități marcante ale religiilor lor.
Una dintre cele mai plăcute activități a fost însă organizarea unui târg de agenții de turism religios, pentru care elevii au pregătit: postere, albume, broșuri, flyere, desene, scopul fiind acela de a promova monumente și/sau locuri reprezentative religiilor lor, din țările de proveniență.

Prof. Valentina Stanciu
Coordonator Proiect
(Postat martie 2017)
            

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top