15În cadrul proiectului Erasmus +, „THE 3I”, la sfârșitul lunii noiembrie, elevii Liceului Tehnologic „Dacia” Piteşti și-au propus conform planului inițial de diseminare, organizarea unui flash-mob, iar pentru ca acest lucru să fie cât mai vizibil, a fost aleasă locația cu un mare număr de vizitatori, VIVO Mall Pitești. Privit cu mare entuziasm, atât de elevii implicați în proiect, cât și de cei care au participat în mod spontan, care s-au alăturat manifestării, putem concluziona că activitatea a fost un succes.  
După analiza desprinsă din părerile participanților spontani la flash – mob, alegerea costumelor pentru elevii din proiect care au construit momentul a fost ingenios aleasă, și anume elevii au purtat măști redând simboluri și valori religioase, respectiv ale religiilor reprezentate în proiect.
Elevii au dorit prin dansul lor să conștientizeze comunitatea locală cu privire la efectele discriminării pe motive religioase. Prin această activitate au fost promovate idei și valori specifice religiilor ortodoxe, catolice, protestante, iudaice şi islamice – religiile partenerilor noștri din proiect..
Mesajul copiilor noștri pentru societate a fost acela că toți avem nevoie de iubire, iertare, milostenie, pace, toleranță, comunicare și înțelegere.
La finalul dansului, elevii sub îndrumarea dnelor profesoare Stanciu Valentina și Măcăneață Anca, au strâns testimoniale filmate auditoriului prezent, celor care au dorit să-și exprime o părere despre ceea ce s-a transmis publicului prin dans. Astfel s-a putut evidenția atitudinea publicului auditoriu legată de diferențele religioase.
Atât testimonialele cât și flash mob-ul au fost postate pe site-ul școlii și apreciate de vizitatorii acestuia, ca un succes din punct de vedere al creativității și comunicării. Un astfel de feed-back dovedește că astfel de acțiuni sunt deosebit de bine primite de public.
Proiectului Erasmus Plus ”Identitate, Interculturalitate și Interreligiozitate”, înregistrat cu nr. de referință 1-2015-ROo1-KA201-015079, la Liceul Tehnologic ”Dacia” Pitești este un parteneriat strategic între: Lycée Henri Vincenot – Franța (http://www.lpolouhans.com/SITE/) , 11ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Grecia (http://11lyk-thess.thess.sch.gr/), Instituto di Instruzione Superiore Castelnovo ni Monte – Italia (http://www.iiscastelnovonemonti.gov.it/index.php?lang=it), Liceul Tehnologic ”Dacia” – România (http://liceultehnologicdaciapitesti.info/), Didaktus Skolor – Suedia (http://www.didaktus.se/skola/liljeholmen/) și Çanakkale Anadolu Lisesi – Turcia (http://canakkaleanadolulisesi.meb.k12.tr/tema/).  

Ing. prof. Cristina Elena MIHAI
Director Liceul Tehnologic DACIA Pitești
(Postat decembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top