17În data de 21 aprilie 2016 la Liceul Tehnologic ”Dacia” s-a desfăşurat a VII-a ediție a concursului interjudețean științifico-tehnic „Creativitate, știință și sete de frumos”, inițiat de prof. Cristina Moisescu. Tot în această zi elevii și cadrele didactice din unitatea școlară au fost prezente la „Parada liceelor”  care s-a desfășurat la Pitești Mall, unde s-a prezentat oferta educațională a  liceului. Elevii au împărțit flyere și au putut să își exprime punctele de vedere despre unitățile școlare. În aceeaşi zi, elevii de la Liceul Tehnologic „Dacia”,  au participat la amenajarea standului de la Simfonia lalelelor. Au fost foarte inventivi și au realizat aranjamente deosebite.
La concursul interjudețean au participat peste 400 de elevi și cadre didactice din județ și din alte județe: Olt, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Buzău, etc. Concursul s-a desfășurat pe 4 secțiuni: montaje și machete, experimente reale, experimente virtuale și o secțiune de comunicări științifice pentru elevi și cadre didactice.
Montajele și experimentele prezentate au fost realizate de elevi sub îndrumarea cadrelor didactice. La organizarea, evaluarea și coordonarea concursului au participat următoarele cadre didactice:  Cristina Elena Mihai-director, Daniela Tănase-director adjunct, Cristina Dumitrache, Mihaela Pleșa, Gabriela Popa, Iuliana Ioniță, Cosmina Georgescu, Ion Georgeta, Valentina Niță, Diaconu Daniela, Liliana Stancu, Violeta Vasile Adrian Iordache, Daniela Răducanu, Mircea Dițuleasa, Elena Florea, Cristi Cristescu, Mădălina Ionescu, Silvia Căpățână
Concursul a făcut parte din proiectul educaţional „Relația știință tehnică în viitorul european” și s-a adresat elevilor din învăţământul preuniversitar cu aptitudini si înclinaţii deosebite pentru domeniile tehnologice: gândire teoretică si analitică, gândire tehnică, gândire originală, flexibilitatea gândirii, priceperi practice si experimentele, inventivitate, imaginaţie ştiinţifică anticipativă, aptitudini creative și inovative, etc.
Activitatea  a apărut din dorinţa de a stimula  interesul  elevilor, cadrelor didactice, autorităţilor, dar şi al părinţilor vizavi de sentimentul că nouă „ne pasă” de ceea ce se întâmplă cu tehnologia în viitor,  să atragem atenţia încă o dată asupra pericolului ce pândeşte omenirea prin efectele uzurii morale planificate.
În cadrul proiectului educativ activităţile specifice concursului vor fi continuate si completate de alte activităţi care vor urmări popularizarea si valorificarea rezultatelor obţinute:
Multe din activităţile desfăşurate se bazează pe învăţarea prin experiment. Toate aceste  sporesc capacitatea elevilor de a gândi critic.

Cristina Moisescu
Liceul Tehnologic „Dacia”
(Postat aprilie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top