Anul 2013 a adus investiţii majore în confortul elevilor şi al dascălilor. Şcoala Hârseşti a fost supusă unui proces de modernizare, sediul fiind izolat termic. De asemenea, toată tâmplăria veche a fost înlocuită cu termopan. După cum susţine primarul Ionel Moloiu, investiţiile vor continua şi în 2014. De data aceasta se va lucra în interior.
“Avem proiect pentru introducerea încălzirii centrale, amenajarea de grupuri sanitare, refacerea instalaţiei electrice şi împrejmuire totală a spaţiului. Din calculele noastre, reiese că vom avea nevoie de aproximativ 3 miliarde de lei vechi. Primăria nu poate finanţa aceste lucrări, pentru că nu are fonduri, dar cu siguranţă vom atrage bani din alte surse. În primul rând vom încerca să identificăm un program de finanţare european şi, de ce nu, vom apela din nou la sprijinul Consiliului Judeţean. Indiferent de situaţie, aceste lucrări vor fi efectuate”, spune primarul Moloiu.
În altă ordine de idei, Executivul intenţionează să comaseze cele două grădiniţe existente în satele Hârseşti şi Ciobani. Este o idee de viitor şi va fi pusă în aplicare doar după o atentă evaluare a situaţiei, care presupune în primul rând analiza numărului de elevi şi cheltuielile care ar putea fi eliminate. “Având în vedere că beneficiem de microbuz şcolar, transportul copiilor nu va reprezenta o problemă. Vrem să înfiinţăm un singur centru de învăţământ, mai ales că Şcoala Hârseşti va fi complet modernizată. Dar, această idee nu va fi pusă în practică mai devreme de un an sau doi, pentru că această problemă trebuie analizată cu toată seriozitatea”, a mai spus primarul Ionel Moloiu.

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top