98Premiile obţinute de echipele de volei, handbal şi baschet ale Şcolii Gimnaziale „I.L. Caragiale” Piteşti la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, în ultimii ani, sunt o dovadă de necontestat a dăruirii antrenorilor, profesorii de sport ai instituţiei de învăţământ amintite.

Astfel, în luna ianuarie a acestui an, la faza judeţeană a ONSŞ, echipa de volei feminin antrenată de profesor Elena Bontaş a obţinut locul al III- lea , iar echipa de handbal, antrenor prof. Răzvan Cârstoaia, a urcat pe podium, tot pe locul al III- lea. În martie, urmează faza judeţeană pentru baschet, echipa şcolii participând sub îndrumarea  prof. Alin Vlad, inspector de specialitate în cadrul ISJ Argeş.
“Foarte mulţi dintre elevii antrenaţi de noi aleg sportul ca şi carieră. Anul trecut, din echipa de volei, 5 fete au mers mai departe la Liceul Sportiv. De asemenea, şi celelalte echipe, de băieţi handbal, respectiv baschet, au elevi care promit şi care vor ajunge departe în acest domeniu. Anul acesta am în echipă şi mai multe fete care doresc să facă carieră. Am încercat să le insuflăm elevilor noştri nu doar dragostea pentru sport în sine, care este inevitabilă, ci faptul că sportul îţi modelează, pe lângă corp, şi spiritul făcându-te mai sociabil, mai tolerant, mai corect, mai organizat, mai conştiincios în tot ceea ce întreprinzi în viaţă. Chiar dacă uneori sportul cere sacrificii şi multă muncă, satisfacţiile sunt pe măsură. Nu doar la sporturile de echipă stăm bine, ci şi la atletism, exemplul concludent fiind premiul  câştigat anul trecut la o competiţie de cross organizată de Arhiepiescopia Argeşului şi Muscelui, la care din 400 de participanţi de la toate şcolile din judeţ, elevul nostru, Alexandru Badea, din clasa a  VII-a  a obţinut Locul I.”, ne-a declarat prof. Elena Bontaş.

(Postat februarie 2015)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top