Zi de iarnă. La Valea Iașului însă, este primăvară. Florile acestei frumoase așezări - elevii - au desfășurat o serie de acțiuni sub genericul ”Zilele Eminescu”, după un program elaborat de doamna învățătoare Dumitrescu Mariana, program care s-a adresat îndeosebi elevilor din învățământul primar.
În principal, a fost vorba de un concurs între clase, de un spectacol muzical cu melodii pe versurile marelui poet și de o expoziție de artă plastică, inspirată de opera eminesciană. Am trăit o bucurie deosebită. A fost o activitate de folos pentru toți cei care înțeleg să ostenească neîncetat pentru propria desăvârșire, Eminescu însușii fiind, în această privință și nu numai, o pildă vie pe care noi, românii, n-ar trebui să o uităm niciodată.
Tinerele vlăstare ale școlii noastre au prezentat momentele deosebite din viața poetului nepereche, care a ridicat literatura noastră la nivelul literaturii din Europa. Elevii claselor gimnaziale au recitat poeziile eminesciene cu intonație, impresionând  cadrele didactice care au participat la activitatea dedicată poetului național.

Prof. înv. primar,
Dumitrescu Mariana
Prof. Limba și literatura română,
Stevoiu Roxana

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top