32Ziua Naţională este o zi deosebită pentru toţi românii, mai ales pentru că ea are o semnificaţie istorică deosebită. Unirea realizată în 1918 este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru. Insuflarea dragostei pentru strămoşii noştri, pentru trecutul istoric al poporului roman, pentru realizările istorice şi culturale, precum şi pentru personalităţile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale şi până azi, sunt doar câteva din subiectele pe care le abordăm  cu ocazia acestui eveniment.

Încă de la grădiniţă copiii trebuie să afle despre istoria şi strămoşii noştri tot la fel cum este obligatoriu ca să-şi cunoască familia: părinţii, fraţii, bunicii, rudele mai apropiate sau mai îndepărtate.
Ziua Naţională este un bun prilej de a aborda astfel de subiecte pe teme de istorie, ocazie cu care insuflăm copiilor sentimente de dragoste şi respect pentru: limba română, ţara noastră, poporul român, strămoşii noştri, pentru obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti, pentru istoria şi eroii noştri, mândria că sunt descendenţii unor oameni curajoşi şi iubitori de neam şi ţară.
Întreaga țară a îmbrăcat straie de sărbătoare, dar mai ales în școli, elevii au intonat imnul naţional, au îmbrăcat costume populare şi s-au prins în hore. Toate acestea, în semn de omagiu pentru Centenarul Marii Uniri.
Elevii de la  Școala Gimnazial a Nr.1 Valea Iașului au cântat Imnul Centenarului și alte cântece patriotice, au recitat poezii și au făcut Hora Unirii în costumele populare tradiționale, alături de domnul primar și alți aleși ai comunei. Elevii au fost foarte încântaţi că au avut ocazia să cânte şi să recite poezii, în semn de omagiu pentru România Mare. Au înţeles că unire înseamnă să munceşti, să fii devotat, să fii cinstit. Au înţeles că unire înseamnă respect, că unire înseamnă să îi acorzi o şansă celui de lângă tine.
Copiii au avut şi un mesaj de transmis: „Să trăiască România! La mulţi ani, România!”.

Director, Prof. Marin Sabina
Școala Gimnazială Nr.1 Valea Iașului
(Postat decembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top