34Toamna a îmbrăcat întreg cuprinsul în straie arămii-multicolore, încât întreaga răsuflare pare a se pregăti de sărbătoare. Mirosul mărului copt îmbie toată Valea Topologului, așezare la întretăierea drumurilor de sub capul dealului de unde, după felul locului, și numele în slavonă Tigveni a împlinit la 22 octombrie 2017, 489 de ani de la prima atestare documentară.

Primăria Comunei Tigveni împreună cu Școala Gimnazială “Gabriel Marinescu” au organizat cu respect și admirație față de cei prezenți – Zilele Comunei Tigveni – Sărbătoarea Mărului și cea de a XV-a aniversare a Școlii Gimnaziale “Gabriel Marinescu”.
Pentru cei care nu știu,  școala poartă numele Generalului Gabriel Marinescu, fiu al satului, fiul învățătorului Marin Marinescu, cel ce a modernizat centrul satului, înzestrându-l cu lumină electrică.
Gabriel Marinescu a fost temeiul propunerii ca școala locală actuală, construită între anii 1962 – 1964, să primească numele generalului.
Gabriel Marinescu a fost și va rămâne un spirit iluminist, pe care urmașii îl privesc acum ca pe un ctitor al modernizării.

(Postat octombrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top