Începând cu 1 septembrie 2012, Școala Gimnazială "Vladimir Streinu" din localitatea Teiu derulează proiectul multilateral Comenius "Brethi 6 sau cum să devii un super erou", în parteneriat cu „Ecole Libre d'Ochain, Clavier Liege”-Belgia - coordonatorul proiectului,  "Şehit Faik Başkaya İlköğretim Okulu"- Turcia, "C.E.I.P. Gerarrdo Diego"- Spania, "Dezső Lajos Alapfokú Művészetoktatási Intézmény"- Ungaria și "Direzione Didattica 2° Circolo", Italia. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar primit în cadrul programului sectorial Comenius al „Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții”, școala beneficiind astfel de un grant de 15.000 de euro necesari implementării în bune condiții a activităților propuse în proiectul care se desfășoară din 2012 până în 2014. 

Prin acest proiect ne-am propus dezvoltarea la elevii noștri a unei învăţări bazate pe creativitate, imaginație, dezvoltarea imaginației artistice, încrederea în sine, respectul față de sine și față de ceilalți, să deprindă spiritul de-a lucra în echipă și să le trezească în mod special interesul pentru descoperirea altor culturi și diversități lingvistice. 

Pe parcursul celor 2 ani de proiect elevii vor învăța să realizeze benzi desenate cu tematici diverse alături de personajul principal, Brethi 6, reprezentat de inițialele celor 6 țări implicate în proiect (B-Belgique, R-Roumanie, E- Espagne, T-Turquey, H-Hongrie și I-Italie), care împreună (elevii și Brethi) vor pleca în descoperirea diversității călătorind dintr-o țară în alta. Dat fiind faptul că va călători alături de elevii din toate școlile europene, Brethi, o ființă inanimată, fără sentimente - va dobândi treptat puteri miraculoase (precum comunicarea, colaborarea, gândirea), care-l vor transforma la finalul proiectului într-o ființă cu trăsături umane.

Dacă în prima mobilitate care a avut loc la sfârșitul lunii septembrie la școala coordonatorului din Belgia ("Ecole Libre Subventionnee din Ochain, Clavier-Liege, Belgia") s-au stabilit reguli de colaborare și de comunicare între parteneri, s-au fixat datele mobilităților și s-au stabilit tehnicile de realizare ale benzilor desenate de către elevi precum și sarcinile care-i corespund fiecărui partener în parte pentru buna realizare a activităților proiectului, în cea de-a doua mobilitate, care a avut loc în perioada 11-15 februarie 2013 la Școala din Italia (Nuova Direzzione Didattica San Salvo-Italia), au fost prezentate benzile desenate realizate de către elevii fiecărei școli, strategiile prin care produsele finale au fost obținute, au fost discutate problemele întâmpinate în cadrul realizării obiectivelor propuse, a fost prezentată pagina proiectului realizată pentru diseminarea tuturor activităților proiectului disponibilă la adresa de Internet:  http://brethi6.wordpress.com/.  

Primele 2 benzi desenate realizate de către elevi au avut drept teme descoperirea unui muzeu celebru din fiecare țară participantă și escaladarea celui mai înalt vârf din propria țara drept dovadă fiind steagul țării plantat de Brethi și de copii pe vârful cu pricina, cea de-a 3-a bandă desenată va avea drept obiectiv prezentarea jocurilor pe care elevii din fiecare țară participantă le practică în timpul recreațiilor în curtea școlii. Bineînțeles că Brethi va fi nelipsit din activitățile copiilor ajutându-i la rândul său pe elevi să-și descopere talente nebănuit că le-ar fi avut și să-i antreneze în activități interactive pline de peripeții.

La cea de-a treia mobilitate, care a avut loc în perioada 8-12 aprilie 2013, au luat parte coordonatorul de proiect, profesor Ciobanu Corina și membri echipei de proiect - profesor Pandrea Mirela și profesor pentru învățământul primar, Ciolompea Adrian. În cadrul mobilității s-au prezentat planșele realizate, rezultatele și produsele obținute în fiecare școală, s-a creat cântecul proiectului "Brethi". 

Coordonator Proiect, Prof. Corina CIOBANU

Școala Gimnazială "Vladimir Streinu"- Teiu, Argeș

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top