Ziua de 1 decembrie, Ziua Naţională, semnifică împlinirea unui ideal naţional, pe care l-au visat şi pentru care au luptat trei, patru generaţii. Ziua de 1 Decembrie este ziua străbunilor care au luptat să aibă această ţară. Este ziua când românii, adunaţi la Alba Iulia s-au întâlnit pentru a lua o decizie în unanimitate şi au decis unirea Transilvaniei, a Banatului cu Regatul României.
Este ziua unirii tuturor românilor
Aşa cum sublinia istoricul Florin Constantiniu ,,...Marea Unire din 1918 a fost şi va rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit...’’.
Şi elevii clasei a III - a a Şcolii Gimnaziale ,,Gheorghe I.I.C.Brătianu" Răteşti au sărbătorit Marea Unire. La orele de curs au aflat de însemnătatea zilei de 1 Decembrie. Elevii şi-au amintit de acea zi specială de 1 Decembrie 1918, ziua când provinciile istorice româneşti au devenit istorie.
Prin desenele lor au încercat să arate că sunt mândri că sunt români, că sunt mândri de atât de multe valori pe care le-a dat lumii întregi această ţară, sunt mândri de poporul român din care fac
Învăţător, Elena Rădoi
(Postat decembrie 2013)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top