În cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) la Şcoala Gimnazială „Gheorghe I.I.C. Brătianu” Rătești a avut loc campania ”Un gest generos, dintr-o inimă blândă”.
În cadrul acestei campanii a avut loc o vizită la Grădinița Specială ”Sfânta Elena” Pitești. S-a semnat un acord de parteneriat între şcoala noastră și Grădinița Specială ”Sfânta Elena”Pitești. Acest acord vizează dezvoltarea unor relații de colaborare instituțională în interesul elevilor și preșcolarilor din ambele instituții. Cele două părți și-au declarat intenția de a susține scopul declarat al acestui parteneriat și au promis să depună toate eforturile pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin. Acțiunea și-a propus să sensibilizeze elevii și profesorii cu privire la copiii afectați de lipsa de alimente și să consolideze abilitățile copiilor de a trăi împreună cu ceilalți.
Îmediat ce au aflat de existența acestui parteneriat, elevii Școlii Gimnaziale ”Gheorghe I.I.C. Brătianu” s-au mobilizat și au demarat activitatea de strângere și depozitare a alimentelor donate de voluntari.
După ce a fost strânse alimentele, s-a organizat transportarea lor la  Grădinița Specială ”Sfânta Elena” Pitești. Astfel, de la fiecare clasă a fost ales câte un reprezentant care, împreună cu doamnele profesoare Marin Antoanela și Sincă Monica, au mers la Grădinița Specială ”Sfânta Elena”Pitești. În sarcina școlii noastre a intrat și obligația de a se asigura că alimentele vor fi folosite în scopul declarat al acestei campanii, și anume ajutorarea copiilor aflați într-o situație delicată.
Beneficiarii acestei campanii au fost în mod direct copiii aflați în Grădinița Specială ”Sfânta Elena”Pitești, care au primit alimente neperisabile de care aveau nevoie, dar, în mod indirect, și elevii școlii noastre. Ei  au învățat că din puținul lor trebuie să dea și celor de lângă ei și au cunoscut satisfacția pe care ți-o dă un gest frumos, făcut din inimă.
Ne dorim să nu ne oprim aici și să continuăm, cu sprijinul elevilor și părinților din școala noastră, aceste acțiuni.

Prof. Sincă Monica
Şcoala Gimnazială „Gheorghe I.I.C. Brătianu” Rătești
(Postat decembrie 2014)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top