ratesti 1 decZiua Naţională este o zi importantă pentru toţi românii, mai ales pentru că ea are o semnificaţie istorică deosebită. Unirea realizată la 1 Decembrie 1918 este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului român. Insuflarea dragostei pentru strămoşii noştri, pentru trecutul glorios al poporului nostru, pentru realizările istorice şi culturale, precum şi pentru personalităţile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale şi până azi, sunt doar câteva din subiectele pe care le abordăm  cu ocazia acestui eveniment.
Ziua Naţională este un bun prilej de a aborda astfel de subiecte pe teme de istorie, ocazie cu care insuflăm copiilor sentimente de dragoste şi respect pentru: limba română, ţara noastră, poporul român, strămoşii noştri, pentru obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti, pentru istoria şi eroii noştri, mândria că sunt descendenţii unor oameni curajoşi şi iubitori de neam şi ţară.
Încă de la grădiniţă copiii trebuie să afle despre istoria şi strămoşii noştri.
La Şcoala Gimnazială „Gheorghe I. I. C. Brătianu” Ziua Națională a României a fost marcată printr-o suită de activități dintre cele mai diverse: prezentarea evenimentelor din acea perioadă, lecturarea unor legende ce scot la lumină eroismul, jertfa românilor pentru a înfăptui visul de veacuri, confecționarea de cocarde, intonarea unor cântece patriotice, realizarea de lucrări ce au ca temă ”unirea”. Elevii au participat cu entuziasm la activități.
Elevii clasei a III-a și preșcolarii însoțiți de doamna educatoare, Drăghici Nicoleta au spus într-un singur glas: “România, te iubim!” Mai mult decât atât, au și demonstrat că iubesc tot ceea ce înseamnă „românesc” și „românește” organizând o frumoasă expoziție de lucrări.
Activitățile dedicate zilei de 1 Decembrie s-au încheiat cu o horă românească, un steag uman făcut cu multă pasiune și un „La mulți ani!” cântat din tot sufletul de micii românași.

Prof. înv. primar Toader Diana
Şcoala Gimnazială „Gheorghe I. I. C. Brătianu” Rătești
(Postat decembrie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top