34Când natura ajunge în amurgul pârguit al anului, când în faţa ochilor ni se desfăşoară un tablou mirific, în care culorile se luptă pentru supremaţie, nu poţi să nu aduci un omagiu toamnei. Frumuseţile şi bogăţiile pe care ni le oferă natura, în acest superb anotimp, trezesc în noi impulsul creativ.

Frumosul din natură, manifestat în culori și forme sonore are o influență binefăcătoare asupra copiilor. Trebuie să-i învățăm să observe și să se apropie cu emoție de acest spectacol sublim al naturii, astfel încât rațiunea să armonizeze cu sensibilitatea.
Elevii clasei a II-a și preșcolarii „Școlii Gimnaziale Gheorghe I. I. C. Brătianu” au organizat proiectul „Carnavalul Toamnei”, care a avut ca scop sensibilizarea copiilor în fața frumuseților naturii, astfel încât să fie capabili să aprecieze frumosul și viața. Pe parcursul proiectului s-au derulat mai multe activități: „Toamna în poezie”, „Toamna în culori”, „Expoziție de lucrări”, „Carnavalul măștilor”.
Costumaţi, elevii clasei a II-a și preșcolarii au petrecut o momente deosebite, cu multă distracţie, muzică şi dans. Evenimentul a găzduit şi o expoziţie de produse de toamnă, în cadrul căreia au fost cuprinse lucrări din legume şi fructe realizate de elevi în timpul orelor de curs, dar şi acasă, cu sprijinul părinţilor. Momentul a fost urmat de o paradă a măştilor. Fiind și “Săptămâna  fructelor şi legumelor” în cadrul activităților cuprinse în SNAC, fructele și legumele colectate au fost donate unei familii din sat.
La final, elevii și preșcolarii au primit din partea organizatorilor câte o diplomă de participare.

Învățător: Andrei Diana,
Școala Gimnazială „Gheorghe I. I. C. Brătianu” – Rătești

(Postat decembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top