23Unul dintre cele mai colorate anotimpuri, toamna, a fost sărbătorită cu mare entuziasm de preşcolarii de la G.P.N. Tigveni, Școala Gimnazială ,,Ghe. I.I.C. Brătianu” Rătești.

Pentru a satisface curiozitatea copiilor cu privire la anotimpul toamna, în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2017 s-a derulat proiectul educaţional ”Surprizele toamnei”.
Proiectul a avut parte de diferite activităţi desfăşurate la nivelul grădiniţei, care le-a pus copiilor în valoare spiritul creativ prin confecţionarea unor obiecte de artizanat şi costume de carnaval, realizarea unor desene pe tema amintită, prezentarea unor expoziţii de lucrări practice şi artistico-plastice.
Părinţii s-au implicat cu interes în procurarea materialelor necesare desfăşurării activităţilor. Acest proiect s-a încheiat printr-o activitate extracurriculară plăcută şi relaxantă, denumită ”Târgul de Toamnă”.
Activitatea ,,Târgul de Toamnă” a debutat cu un concurs de decorare  cât mai hazlie a dovlecilor, la care au participat atât preșcolarii, cât și părinții acestora, lucrând în echipă.
Acest concurs a fost urmat de  expoziția  cu vânzare a tuturor obiectelor confecționate în ateliere de lucru alături de părinți, în cadrul proiectului, expoziție la care ne-au onorat cu prezența și oficialități ale comunei Rătești, precum: dl. primar Petrică Cornel, dl. director al Școlii Gimnaziale ,,Ghe. I. I. C. Brătianu”- Marin Alexandru, dna doctor Bunescu Olivia, dna asistent Purcea Elena, dar și cadre didactice ale instituției noastre de învățământ.
Acțiunea a avut drept scop valorificarea cunoştinţelor şi deprinderilor preşcolarilor acumulate pe parcursul proiectului tematic ”Surprizele  toamnei”, în cadrul căruia au fost abordate conținuturi referitoare la caracteristicile anotimpului toamna, bogățiile toamnei (fructe, legume, flori) și altele.
Proiectul a fost o ocazie de întâlnire a tuturor: copii, părinţi, educatoare, alături de personajul surpriză ,,Zâna Toamna”, într-o lume inocentă, hazlie plină de  energie, conferindu-i un caracter recreativ, dar urmărind totodată şi un scop educativ.

Educatoare Drăghici Nicoleta
G.P.N.  Tigveni, Școala Gimnazială ,,Ghe. I.I.C. Brătianu” Rătești
(Postat decembrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top