În anul 2012, Școala cu clasele I-VIII Rătești și-a schimbat denumirea în Școala Gimnazială Gheorghe I.I.C. Brătianu,  pentru a marca bogata istorie a comunei Rătești și pentru a păstra intactă memoria înaintașilor noștri. Școala funcționează cu 386 de elevi și preșcolari, având o Școală de centru și mai multe structuri, în fiecare sat al comunei: Furduiești, Ciupa Nejlovel și Pătuleni.

În anul școlar 2012-2013, elevii și cadrele didactice au fost angrenate în numeroase activități școlare și extrașcolare. Printre acestea se numără mai multe excursii, având tematici și obiective diverse. Astfel, doamnele profesoare Grigore Tudorița și Cârstea Elvira au organizat o excursie care a avut ca obiectiv mai buna cunoaștere a județului nostru, în cadrul excursiei fiind vizitate o serie de mănăstiri, precum și Casa memorială George Topârceanu.
Doamnele profesoare Smărăndoiu Ramona și Andrei Diana au organizat o excursie la Castelul Peleș, iar doamnele profesoare Murărescu Constantina și Rădoi Elena au organizat o excursie la Expozitia Human Body, de la Muzeul Grigore Antipa din București.
Pe parcursul anului școlar 2012-2013, doamna profesoara Voicu Denisa a coordonat, împreună cu preotul paroh al Bisericii Sfântul Nicolae, Răteşti, un proiect care are drept obiectiv dezvoltarea abilităților practice, de comunicare și socializare a elevilor.
În timpul săptămânii “Și știu mai multe, să fiu mai bun”, elevii Școlii Gimnaziale Gheorghe I.I.C. Brătianu au desfășurat o activitate prin care au donat alimente Centrului de tip familial, Găvana din Pitești.
Pentru pregătirea noului an școlar, 2013-2014 , au fost efectuate mai multe lucrări de reparații și întreținere. Au fost refăcute fațadele de la școlile Furduiești și Ciupa Nejlovel și au fost refăcute 5 sobe de la Școala de centru. S-au efectuat lucrări de igienizare la toate școlile din localitate.
Sperăm ca anul școlar care bate la ușa să fie plin de realizări. Vă urăm un an nou școlar plin de bucurii și satisfacții!

Director, Monica Aureliana Sincă

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top