10În perioada 29 octombrie - 4 noiembrie  2017,  membrii ai echipei de proiect la Școala Gimnazială Băiculești s-au reunit pentru activitatea C2 în cadrul LTT, alături  de cele 4 țări partenere în cadrul Proiectului Erasmus+KA2 „Save my life with my rights” (_ 2016-1-TR01-KA219-033936_5.2.) .

Această întâlnire a fost organizată de către echipa  din cadrul Şcolii “Acarlar Anaokulu” Turcia. Au participat reprezentanți din şcolile partenere: “Celodnevna detska gradina N 55 Veselina” –Bulgaria, „Instituto Comprensivo Statale Confalonierii” - Milano, „Diadrastiko Europaiko Sxoleio” - Grecia, Școala Gimnazială Băiculești. Instituția din Romania a fost reprezentată de  Bodescu Ileana- director, Georgescu Cristina, Murariu Iuliana, Baciu Ion , Mazilescu Cosmin, coordonatorul proiectului.
Această formare a fost un bun prilej de pregătire pentru activitățile locale despre cântece și dans care se vor desfășura în viitorul apropiat. Cum partenerul turc are bogate experiențe în acest subiect, a oferit instruire practica privind crearea de instrumente muzicale din diverse materiale, a prezentat metode de învățare pentru a crea ritmuri originale. Toate aceste demersuri  urmăresc  să sprijine caracteristicile de dezvoltare ale copiilor în școli.
Următoarea  activitate de formare a membrilor echipei de proiect va avea loc în capitala Bulgariei, la sfârșitul lunii aprilie 2018. Până atunci, conform programului, se vor derula activități extrem de interesante, printre care amintim: realizarea unui film de scurt metraj, “O zi la școală“, având scopul de a motiva copii care lipsesc de la școală, vizionarea de filme la cinematograf pentru toți copiii școlii, vizionarea unui spectacol de teatru , spectacole organizate în luna decembrie pentru copii cu dizabilități etc.
Scopul  proiectului este de a creste gradul de conștientizare al copiilor noștri cu privire la propriile drepturi, noţiuni de cetăţenie şi istorie europeană.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

Coordonator proiect, prof. Mazilescu Cosmin
(Postat decembrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top