02Parfumul florilor de tei se scutură peste timpul unei primăveri  aparte, care pentru noi, elevii clasei a IV-a, a trecut foarte repede, fără să-i simţim zborul lent.
Parcă ieri era 15 septembrie 2012. Am păşit timizi în curtea şcolii cu ghiozdanele în spate. Nici nu realizam că păşeam într-o altă perioadă a vieţii noastre, care ne responsabiliza şi ne pregătea pentru viaţă.
Ne-au aşteptat în curtea şcolii o mulţime de dascăli, părinţi, dar mai presus de toate m-a impresionat căldura din ochi a unui domn înalt, care avea blândeţea unui bunic.
M-a primit cu un zâmbet care mi-a dat încredere:
- Bun venit tuturor ! Dar mai ales celor care păşesc pentru prima dată pe băncile şcolii, a răsunat glasul domnului director, cel ce avea să-mi fie învăţător în clasele primare.
Acesta a fost începutul vieţii de elev. Căldura sufletească ne-a însoţit de fiecare dată când am învăţat câte o literă a alfabetului sau cate o cifră la matematică. până am reuşit să leg cuvinte, apoi propoziţii şi, la final, să citesc prima poveste.
Amintirile se amestecă cu slova cărţilor, căci numai aici am învăţat că visul poate deveni realitate, că viaţa are suişuri şi coborâşuri, că locul FB-ului poate fi luat de un B, un S chiar un I, aici am aflat că fiecare lucru are valoarea lui, că răului să-i răspunzi cu bine, că fiecare are personalitatea lui, dar mai cu seamă am învăţat că răbdarea şi perseverenţa omului, a dascălului care stă la catedră poate modela suflete, vieţi şi chiar destine.
Nu a fost uşor nici pentru noi, nici pentru domnul învăţător, mai ales că uneori eram poznaşi precum “Nică”  din “Amintiri din copilărie”.
Acum sunt la ultima lecţie din cartea de Limba română. Este aidoma unui vis. Copiii îşi iau rămas bun de la domnul profesor de Limba română.
În loc de “Rămas bun , domnule profesor! ”, eu spun :
“Mulţumesc domnule învăţător! Să duceţi mai departe destinele acestei şcoli pe care o păstoriţi!”
Să ştiţi că datorită dumneavoastră, a dăruirii cu toata fiinţa, aici, la Şcoala Tutana “S-AU FORMAT OAMENI!!”

Bădiţa Alexandru, clasa a IV-a
Şcoala Gimnazială Tutana, Băiculeşti
Înv., Ionescu Ion
(Postat iunie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top