26Cu pași mărunți și sfioși, ieșim din universul inocent al copilăriei și ne îndreptăm spre o nouă etapă a existenței noastre: viața de licean.
În acest sens, în cadrul programului “ Să știi mai multe, să fii mai bun!”, prin activitatea “Azi elev de gimnaziu, mâine elev de liceu.”, Şcoala Gimnazială “ Nicolae Velea”, Cepari și-a propus să prezinte elevilor “ viața de licean”. Activitatea s-a concretizat printr-un parteneriat cu liceele din Curtea de Argeș, având drept scop îndrumarea elevilor spre un liceu care să satisfacă nevoile lor personale.
Oameni binevoitori și-au arătat disponibilitatea oferind informații precise și elocvente cu privire la oferta educațională în anul școlar 2016-2017, cât și oportunitățile oferite de fiecare liceu, adoptat la nevoile societății în care trăim.
Alegerea unui liceu adecvat nevoilor personale ale elevului este un prim pas fundamental în formarea unor personalități puternice, cu un viitor strălucit și prolific, un loc de muncă care să valorifice cunoștințele dobândite. Copiii noștri sunt importanți, constituind viitorul societății noastre și... nu trebuie să vorbim despre ei ca despre o generație sacrificată pe un altar al unei societăți în care nu ne putem regăsi și cu care nu putem stabili nicio conexiune.
În urma parteneriatului desfășurat, elevii au acum șansa de a opta pentru un liceu potrivit, care să le pună în valoare abilitățile dobândite, să-i ajute să-și dezvolte unele noi, iar mai târziu să-i transforme în viitorul nostru: oameni pregătiți, valoroși, capabili să răzbească în labirintul sinuos al existenței umane.
Urăm pe această cale mult succes la Evaluarea Națională 2016, atât elevilor noștri, cât și tuturor absolvenților clasei a VIII-a.

Prof. Mateescu Andreea
Prof. Sasu Carmen
Şcoala Gimnazială “Nicolae Velea”, Cepari
Postat aprilie 2016        

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top